CE Oltenia spune azi dacă a fost pe pierdere în 2013

Fondul Proprietatea a declarat public că, în 2013, CE Oltenia a fost pe pierdere, că valoarea acţiunilor companiei au scăzut cu 70% şi că 30% din costurile de producţie ar trebui reduse. Contrar aşteptărilor, conducerea CE Oltenia nu a contrazis afirmaţiile managerului Fondului, chiar dacă ele afectează imaginea societăţii care se pregăteşte de listare la bursă.

Într-o conferinţă de presă de luni, managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, a declarat că Oltenia a închis anul 2013 pe pierdere şi nu a avut loc restructurare deoarece personalul a crescut la 18.850 de salariaţi, de la 18.700.Acesta a mai spus că, în ciuda unor venituri care au atins 4,2 miliarde lei, compania a închis anul trecut pe pierdere. Fondul a criticat amânarea listării la bursă a companiei, din iunie pentru luna octombrie. "Emisiunea era planificată pentru iunie şi a fost amânată pentru a doua parte a anului, dar sunt încă multe întrebări legate de asta (....) Dacă nu avem un IPO la Oltenia anul ăsta, atunci 2015 va fi şi mai problematic", a afirmat managerul FP, citat de Mediafax.

Bilanţul CE Oltenia pe 2013 va clarifica dacă informaţiile privind rezultatele financiare ale companiei sunt reale.

Directorul Diviziei Energetice din cadrul CE Oltenia, Aurel Medinţu, a declarat că nu a putut da vreun comunicat de presă ieri pentru că nu avea acces la datele contabile însă firma a fost pe profit. „Cifrele au fost publice, compania a fost pe plus şi eu nu am date exacte, dar mâine (azi- n.red) o să fie dat un comunicat de presă bazat pe cifrele din contabilitate: venituri, cheltuieli, profit, tot. Ceea ce a spus managerul Fondului Proprietatea se referă la recuperarea creanţelor, dar creanţele vin dinainte de a se înfiinţa complexul. Creanţe de la SNLO, Işalniţa. Mâine va fi dat un comunicat cu date foarte exacte“, a declarat Aurel Medinţu.

Ciurel a minţit şi în 2013

Conducerea CE Oltenia nu s-a grăbit ieri să ofere informaţii lămuritoare privind situaţia financiară din 2013 a firmei. Afirmaţii ale acţionarului Fondul Proprietatea nu sunt de nebăgat în seamă, mai ales că pune la îndoială faptul că listarea va avea loc anul acesta.

Pe de altă parte, avem experienţa anului trecut când CE Oltenia a anunţat un profit care nu bătea cu bilanţul. Directorul general al companiei Laurenţiu Ciurel a comunicat în 2012 un profit din exploatare de 120.745.000 de lei. Când a apărut bilanţul pe 2012 s-a descoperit că acesta minţise şi că profitul din exploatare era de aproape trei ori mai mic – 44.452.052 lei. Culmea este că pe site-ul oficial al CE Oltenia, într-un comunicat din 17 februarie 2013, CE Oltenia anunţă că a încheiat anul 2012 cu un profit net de 242 milioane lei. Din nou minciună, pentru că din bilanţul societăţii rezultă că profitul net a fost la jumătate – 118.328.802 lei.

De această dată, CE Oltenia spunea pe 4 martie că profitul companiei pe 2013 este de circa 300 milioane de lei, adică  157 de milioane profit din exploatare şi 143 de milioane profit din activitatea financiară. Bilanţul va dovedi dacă cifrele sunt corecte.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: