Cum faci plăcinta cu mere perfectă

Ingrediente: 250 g făină 1,5 kg mere domneşti 250 g unt 250 g zahăr 100 g pesmet 1 vârf cuţit scorţişoară 1 vârf cuţit sare

Preparare: Aluatul se face din făină cu apă rece şi foarte puţină sare. Se bate mult. Se lasă să se odihnească. Se întinde, se pune untul în aluat şi se înveleşte bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar.

Operaţia aceasta se face de patru ori (de două ori se strânge aluatul în trei şi de două ori în patru). Între fiecare întinsoare, repaus de un sfert de oră. Când e gata, adică după ultima întinsoare, se coace jumătate din aluat în tavă şi se presoară cu posmag fin, de cozonac sau chifle. Când e pe jumătate copt, se pun merele peste aluat şi apoi jumătatea rămasă.

Se pune iar la copt. Când e rumenit, se presară cu zahăr pudră şi se mai bune (un pic) la cuptor. Apoi, se taie după normele obişnuite. Aluatul se lucrează la rece. Se coace la foc potrivit.

Merele domneşti sunt indicate. Se curăţă de coajă şi se trec printr-o răzătoare specială care le taie în felii foarte subţiri. Când sunt gata tăiate, se pune cantitatea de zahăr după plac şi se ţin la marginea maşinii de gătit, până ce se încorporează zahărul în fructe. Apoi rămân în culise, la răcoare, până le vine rândul să intre în scenă, umplând plăcinta.

Vizualizări: 1,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: