Ce pachete turistice au pregătit cabanierii din Rânca, de sărbători

Vestea că vacanțele la munte sunt permise, dar cu respectarea unor reguli stricte, a făcut mulți turiști să își facă deja rezervări pentru vacanța de iarnă. Cabanierii din Rânca primesc zilnic telefoane de la iubitori ai muntelui care vor să petreacă Revelionul sau Crăciunul la cota 1.700. Asta mai ales că prețurile au rămas la fel ca cele de anul trecut.

Zăpadă, peisaje de poveste și mâncăruri tradiționale - sunt ingredientele pentru o vacanță perfectă în stațiunea Rânca. Se adaugă, bineînțeles, în acest an, și regulile de protecție sanitară care au fost impuse în pandemie.

Mulți turiști au început deja să sune să-și facă rezervări pentru vacanța de Crăciun. Asta în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut nu mai era nicio cameră liberă în stațiune. “Turiștii au început să sune și să facă rezervări mai ales că au văzut că a nins. Am avut în acest weekend, peste patru mii de turiști în stațiune. Ne așteptam la mai multă lume mai ales că a și nins, zăpada este de 50-60 de centimetri, dar îi așteptăm de sărbători. Oamenii au sunat. Pentru Crăciun, deja gradul de ocupare este de 85-90%. Pentru Revelion, cererea este mai mică, dar noi așteptăm să fie făcute rezervările”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Prețurile au rămas aceleași ca anul trecut și pornesc de la 450 de lei de persoană pentru trei nopți de cazare, mic dejun, masă festivă. Pot ajunge până la 1000 de lei de persoană pentru un sejur de trei nopți, de Crăciun. Petrecerile rămân interzise și la munte. „Vor fi respectate regulile impuse în pandemie. La restaurant, vor fi doar șase persoane la o masă. Programul se va încheia la ora 23. Vom funcționa la capacitate redusă și de sărbători ca să putem respecta regulile sanitare și să fie toată lumea în siguranță. Nu vom mai organiza petreceri, baluri, hore ca în alți ani. Petrecerile sunt interzise, dar vom avea mâncăruri tradiționale. Vom tăia porcul de Crăciun și vom încerca să facem o atmosferă cât mai plăcută pentru turiști”, a spus George Dinu, reprezentantul unui restaurant din stațiune.

Vizualizări: 4,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: