Ce primesc disponibilizații de la CEO ca să muncească în Timiș

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a avut joi discuții cu mediul de afaceri din Timiș, interesat să preia personalul disponibilizat din minerit și energie. Circa o mie de concedieri sunt făcute în această perioadă, dar urmează altele în anii viitori. 

„Sunt ingineri, directori, lăcătuşi, sudori, excavatorişti, oameni sută la sută calificaţi, cu vârste între 46 şi 57 ani. Eu cred că oamenii ar fi dispuşi să vină la lucreze în Timiş, pentru că judeţul Gorj, din păcate, nu are şi alte variante, în acest moment, iar distanţa dintre cele două judeţe este de doar 300 de kilometri. Vom discuta cu partenerii de afaceri de aici pentru a vedea care este necesarul, apoi ne vom întâlni cu salariaţii şi le vom prezenta variantele", a explicat directorul Sorin Boza în cadrul întâlnirii.

Flaviu Pop, reprezentantul unei asociaţii din care fac parte peste 55 de multinaţionale din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin, spune că aceste companii ar avea nevoie de aproximativ 2.000 de noi angajaţi. „Firmele oferă o serie de facilităţi, pe lângă primele de relocare oferite de stat. Unele firme sunt pregătite să suporte chiriile angajaţilor, să le ofere locuinţe, să le asigure transportul până la locul de muncă. Firmele de abia aşteaptă să vină oamenii, unele se orientează spre soluţii externe, noi am vrea să lucrăm cu românii noştri", a precizat Flaviu Pop.
De asemenea, o altă companie din domeniul de retail alimentar este dispusă să le ofere angajaţilor din alte judeţe care vin în Timiş sau în Hunedoara o sumă lunară de relocare de 600 lei, timp de doi ani, pe lângă salariu şi primele oferite de stat.

Vizualizări: 4,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: