Ce probleme a remediat spitalul din Târgu Jiu în ultimele luni

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu anunță că au fost remediate mai multe probleme dintre cele depistate de controlorii ministeriali în urma controlului din primăvară. Printre acestea, spitalul a curățat toate mașinile care transportă hrana pacienților. Corpul de Control a găsit mașinile murdare și necurățate la momentul verificărilor.

Pentru fiecare dintre multele nereguli descoperite în cadrul spitalului, controlorii trimiși în Gorj de ministrul Sănătății au lăsat termene pentru ca acestea să fie remediate. „În privinţa achiziţiilor publice, unde s-a spus că au fost proceduri fără publicare, au fost demarate toate procedurile de licitaţie deschisă. În ce priveşte celelalte măsuri, cu compartimentul de bronhoscopie, s-a obţinut avizul Direcţiei de Sănătate Publică pentru înfiinţarea compartimentului de endoscopie bronşică, acesta a fost trimis Ministerului Sănătăţii. La Pneumologie, s-a decis majorarea numărului de paturi şi angajarea în regim de urgenţă a unui medic pentru a fi asigurat medic la cabinetul de pneumologie şi la cabinetul de pneumologie din Policlinică”, a spus Dumitru Vienescu, managerul unității medicale.

În plus, Vienescu a adăugat că, în prezent, hrana pacienților nu mai este transportată în condiții insalubre așa cum s-a întâmplat la momentul controlului. Mașinile au fost curățate și dezinfectate. „Nu mai există această problemă în momentul de faţă. Maşinile care transportă hrana au fost curăţate, dezinfectate. Raportul Corpului de Control a avut mai multe teme. Au dat termene imediate şi de 30 şi 60 de zile”, a mai spus Vienescu.

Când au venit în control, cei de la Ministerul Sănătății au găsit o mașină necurățată și nedezinfectată. Mâncarea era transportată de un muncitor necalificat care avea și hainele murdare. (A.A.)

Vizualizări: 1,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: