Secţii din Spitalul Târgu Jiu propuse pentru comasare

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu alocă anual aproximativ 75% din buget pentru cheltuielile de personal. Cel mai probabil procentajul acesta va scădea în condiţiile în care mai multe secţii vor fi comasate şi vor dispărea mai multe posturi. În baza indicatorilor de performaţă realizaţi de fiecare secţie, unele nu se justifică şi de aceea Ministerul Sănătăţii a propus comasarea lor. Decizia a venit după controlul făcut în aprilie, dar măsura nu a fost luată.

Reprezentanţii corpului de control din Ministerul Sănătăţii au analizat şi indicatorii de performanţă pe fiecare secţie, dar şi gradul de ocupare a paturilor. S-a constatat că sunt secţii care nu se justifică. "Având în vedere tabelele cu indicatorii de performanţă ai unităţii sanitare în perioada 2017-2018, se observă că există secţii şi compartimente cu un grad de ocupare a paturilor foarte scăzut, adică Secţia de Boli Infecţioase, Compartimentul de Chirurgie Toracică, Compartimentul de Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, Secţia Obstetrică-Ginecologie, Compartimentul de recuperare neurologică, Secţia de ORL, Secţia de Oftalmologie, Secţia de Pediatrie, Secţiile de Chirurgie I şi II. Din punct de vedere economic aceste secţii nu îşi justifică cheltuielile", e precizat în raportul Ministerului Sănătăţii.

Corpul de Control a lăsat şi un plan de măsuri care ar fi trebuit pus în aplicare imediat de la primirea raportului, lucru care nu s-a întâmplat în condiţiile în care raportul a fost ascuns până săptămâna trecută. Managerul Gigel Capotă a demisionat imediat după ce raportul a ajuns la presă. "Propunem comasarea celor două secţii Chirurgie I şi II, Secţiile de Oftalmologie şi ORL să se transforme în compartiment cu reducerea numărului de paturi şi arondate secţiei de Chirurgie, înfinţarea unei Secţii de Îngrijiri Paliative cu minim 25 de paturi, înfinţarea unui compartiment de Radioterapie în cadrul Secţiei Oncologie şi, cel mai important, măsuri manageriale de reorganizare a unităţii sanitare în vederea creşterii indicatorilor la nivelul secţiilor unde aceştia sunt scăzuţi, cu precădere la Secţia de Pediatrie", se arată în raport.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu funcţionează în prezent cu 1.009 paturi, 187 de medici şi 605 asistenţi medicali.

Vizualizări: 4,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: