Ce reproșează Nelu Roșca administrației CE Oltenia

Nelu Roșca, unul dintre cei doi candidați la șefia Federației Naționale Mine Energie, crede că trebuie schimbat comportamentul liderilor sindicali față de administrația Complexului Energetic Oltenia. “Am de reproșat multe lucruri, dar m-aș rezuma la faptul că a tratat partenerul social cu un dezinteres total, nepunând la dispoziție documentația, așa cum specifică legislația, cu privire la situația economico-financiară”, a fost reproșul făcut la Tele 3 de Nelu Roșca administrației CE Oltenia.

Liderul sindical spune că administrația companiei energetice nu respectă partenerii sociali: “La ultima comisie mixtă s-a adus în discuție rezerva la fondul de salarii, pe care au aruncat-o pur și simplu, bazându-se că unii lideri o să iasă în spațiul public să facă comentarii, să inducă subliminal mesajul lor. Dacă erau corecți și ne respectau ca parteneri sociali, ne prezentau bugetul de salarii defalcat pe 12 luni, spuneau pe fiecare lună care a fost prognoza și cât s-a consumat, cât a fost economia. Treceau sub tabel toate elementele care au dus la economia la fondul de salarii și toate elementele care au dus la un consum suplimentar din fondul de salarii. Ceea ce rezulta după exercițiul financiar la 12 luni și rezultă ca economie la fondul de salarii nu se poate împărți decât într-un singur mod: egal între toți salariații din acest complex”.

Comportamentul celor din administrație a lăsat de dorit din punctul de vedere al lui Roșca: “Au preferat să arunce pur și simplu niște cifre, niște discuții, liderii de sindicat le-au dus în spațiul public crezând că ei sunt cei mai importanți dacă anunță membrii de sindicat sau salariații că e mai puțin sau mai mult, unii au venit cu ideea să se dea numai la unii, dar nu se poate. De aici apare neseriozitatea de a trata partenerii sociali”. Potrivit unor surse sindicale, fiecare salariat o să primească 133 de lei din economia la fondul de salarii, față de 700 de lei anul trecut.

Pe 10 decembrie sunt alegeri la FNME, pentru postul de președinte candidând Dumitru Pârvulescu și Nelu Roșca.

Vizualizări: 2,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: