S-a terminat Evaluarea Naţională. Matematica nu i-a mai speriat pe elevi!

Ultima probă a Evaluării Naţionale a avut loc miercuri, 21 iunie. Subiectele la Matematică au fost accesibile, au spus elevii care n-au întâmpinat prea mari greutăţi nici la Română. Elevii aşteaptă acum rezultatele provizorii în 26 iunie, zi în care pot depune şi contestaţii, dacă sunt nemulţumiţi de note. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj atrage însă atenţia că regula contestaţiilor s-a modificat din acest an.

S-au sfârşit emoţiile pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Ultima probă, cea la Matematică, a avut loc miercuri, elevii declarând la ieşirea din sălile de examen că subiectele au fost accesibile celor care au muncit pe parcursul anului şcolar. „Eu zic că a fost o probă accesibilă pentru toţi elevi, adică dacă munceai nu ar fi trebuit să întâmpini greutăţi. Chestia cu coliniarele, adică eu acolo am avut unele emoţii, dar sper să fie bună şi varianta mea, chiar sper. Nu spun niciodată notele până nu văd rezultatele, nici la părinţi. Per total, sunt mulţumită de ce am făcut la această probă. Mai departe voi da la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu» pe Mate-Info”, a spus Elena Drăgan, elevă la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu. Tot Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” va alege şi Alex Bogdan, dacă nota la Matematică va fi cea sperată de el. „A fost uşor, am făcut toate subiectele. Sunt mulţumit de ce am făcut, cred că o să iau undeva la nota 9, după calculele mele. Am avut emoţii până am văzut subiectele, dar apoi n-am mai avut emoţii. Mă bucur că s-a terminat. O să dau la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu»”, a spus Alex Bogdan, elev al Şcolii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” Târgu Jiu.

Reguli noi la contestaţii

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a transmis faptul că la ultima probă a Evaluării Naţionale au absentat 81 de elevi şi că nu au fost raportate incidente. Rezultatele provizorii se afişează luni, 26 iunie, tot atunci fiind şi prima zi de contestaţii. Din acest an însă, spun profesorii, elevii trebuie să se gândească mai mult dacă depun sau nu contestaţii pentru că nota le va fi modificată în plus sau minus chiar dacă diferenţa între nota iniţială obţinută şi nota finală este de sub 0,5. „Altădată puneau contestaţii şi obţineau notă mai mică cu 0,45, dar nu se modifica nota iniţială, acum dacă vor depune contestaţie, nota poate fi modificată în plus sau în minus. Trebuie să ştie că au un risc suplimentar, dar şi un avantaj suplimentar pentru dacă nota lor era mai mare la contestaţii cu 0,25 nu le creştea nota, rămânea tot nota iniţială, ori acum o să crească”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Vizualizări: 2,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: