Un preot dintr-un cartier de lux din Târgu Jiu cere sprijinul enoriaşilor: Sunt nevoi multe!  

Cosmin Barză, preot paroh al bisericii de lemn din cartierul „strămutaţilor de lux” din Târgu Jiu, face apel la enoriașii săi să-l sprijine cu bani pentru a face reparaţii la acest lăcaş de cult.

La Biserica „Sfânta Varvara” din cartierul Primăverii au loc slujbe încă din anul 2013. „Biserica minerilor” din cartierul Primăverii deservește 250 de familii din zonă, mulți dintre enoriași fiind oameni potenți financiar. În cartierul Primăverii au fost construite vile de lux pentru mai mulţi şefi şi lideri de sindicat din minerit şi energie, şi nu numai. Inclusiv fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, are vilă în acest cartier.

„Nevoi sunt multe”

De regulă, la slujbe iau parte circa 70 de persoane. „Nevoi sunt multe, dar facem apel la credincioși să ne ajute, cu donații, cum pot, să placăm soclul bisericuței și scările. Sunt neplacate și ar fi timpul potrivit acum, vara, să placăm acel soclu. Fiind biserică din lemn, m-am gândit să le placăm cu piatră de munte. Este o piatră de munte feliată. În față, la scări, este necesar și un acoperiș. Vor fi doi stâlpi ridicați, tot din piatră, și un acoperiș în două ape, ca să nu mai bată ploaia în ușă și să intre în biserică”, a declarat Cosmin Barză, preotul paroh al Bisericii „Sfânta Varvara”.

„Nu plăteşte toată lumea taxa de cult”

Preotul ar mai avea nevoie de un aparat de aer condiționat pentru altar, dar și de un aspirator cu care să poată curăţa covorul de mari dimensiuni din biserică. Părintele Cosmin Barză spune că nu poate face față acestor cheltuieli doar din taxa de cult, chiar dacă mulți dintre enoriași sunt oameni înstăriți. „Vă dați seama că și numărul de credincioși este mic. Dacă plătesc taxa de cult nu se acoperă în niciun caz cheltuielile, pentru că nu plătește toată lumea. Plătesc o mână din aceștia puțini, doar cei care vor. Noi apelăm la conştiinţa omului, dar... Știți ce zice Hristos? Cu greu va intra bogatul în împărăția cerurilor. Toată lumea crede că dacă sunt preot în Primăverii nu lipsește nimic”, a mai spus preotul.

Galerie foto






Vizualizări: 7,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: