Copiii din Rovinari, atrași de gimnastica ritmică

Câteva sute de copii din Rovinari optează, an de an, pentru cercul de gimnastică ritmică, organizat de Palatul Copiilor Târgu Jiu. Este o activitate extrașcolară pe care o pot face gratuit. Cursanții din acest an au reușit să câștige numeroase premii, atât la competițiile județene, cât și la cele naționale. Au obținut două locuri I la concursurile naționale desfășurate la Ploiești și Târgu Jiu, alte patru locuri I și un loc II la concursurile interjudețene de la Severin și Rovinari, dar și două locuri I și patru locuri II la faza județeană de dans. De pregătirea elevilor se ocupă profesorul Diana Mecikowschi.

În anul școlar 2016-2017, 180 de copii s-au înscris la acest cerc, și nu doar din Rovinari, ci și din Bîlteni, Fărcășești, chiar și Turceni. „Avem foarte mulți participanți la cercul de gimnastică ritmică. Copiii desfășoară activități fără să plătească vreo taxă și pe lângă asta îi stimulează să facă sport. Este și un sport distractiv și de aceea copiii vin de plăcere, având o deschidere foarte mare spre acest cerc. Eu aș vrea ca la Rovinari să se înființeze cât mai multe cercuri. Avem cercuri de informatică, de dans, muzică populară și ușoară, carting. Ar fi bine dacă s-ar înființa și alte cercuri care să le dezvolte aptitudinile. De engleză, pictură sau croitorie”, a declarat profesorul Diana Mecikowschi de la Palatul Copiiilor, secția Rovinari.   

La cercul de gimnastică ritmică pot să se înscrie copii și tineri cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Înscrierile vor începe de la 1 septembrie și se vor încheia la finalul aceleași luni. Cursurile încep din octombrie.

Galerie foto



Vizualizări: 3,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: