Ce sărbătoresc marți creștinii ortodocși

Sărbătoare mare în rândul creștinilor. Românii sărbătoresc marți, 2 februarie, Întâmpinarea Domnului. Târgujienii au ieșit din case încă de la primele ore ale dimineții pentru a  merge la biserică și pentru a se ruga.

Chiar dacă vremea nu este una prielnică, iar din cauza restricțiilor impuse de pandemia Covid-19 oamenii nu pot intra în lăcașele de cult, aceștia au stat afară și au ascultat slujba. Gorjenii spun că nu îi sperie frigul, dar și faptul că mersul la biserică este foarte important pentru trup și suflet.

”Este frig, dar asta nu ne sperie. Venim la biserică de fiecare dată când avem ocazia. Ne rugăm pentru binele nostru (...) Chiar dacă nu putem să stăm în interior, nu contează. Mersul la slujbe ne aduce liniște în suflet și este bine să mai aprindem și noi câte o lumânare când putem”, au spus câțiva târgujieni.  

Pe 2 februarie se face amintire despre momentul în care Hristos este dus la Templu de Fecioara Maria și dreptul Iosif pentru împlinirea Legii, care prevedea ca orice întâi născut de parte bărbătească să fie afierosit lui Dumnezeu după 40 de zile de la naștere.

Vizualizări: 1,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: