Ce scuze au târgujienii prinși de polițiști pe stradă. 308 cazuri noi în 24 de ore

În ciuda avertismentelor și a restricțiilor de circulație impuse prin ordonanță militară, mulți târgujieni găsesc tot felul de motive să iasă din casă. Opriți de polițiști, aceștia sunt întorși din drum și chiar amendați dacă nu au un motiv serios să plece de acasă. Nici vârstnicii nu respectă întru totul restricțiile de circulație, chiar dacă fac parte din categoria cea mai vulnerabilă în plină pandemie de coronavirus.

În fiecare zi, polițiștilor, jandarmilor și polițiștilor locali li s-au alăturat militarii. Oamenii legii opresc mașinile în trafic, opresc pietonii și îi întreabă unde merg. Le cer, totodată, documentele care le dau voie să iasă din casă în această perioadă. „Merg până la xerox, să iau o declarație pe propria răspundere ca să ies din casă”, a fost scuza unui târgujian. „Merg până aici la colț, să-mi iau o cafea. Am completat de mână o declarație”, a spus o altă femeie interogată de un echipaj de Poliție.

Cei mai mulți dintre cei opriți de oamenii legii au mers la cumpărături la sfârșitul acestei săptămâni, dar și-au luat măsuri de protecție când au ieșit din casă. Au plecat la magazin cu măști și mănuși. Alții au avut alte urgențe. „Eu am câinele bolnav. L-am dus la medicul veterinar. A fost o urgență și a trebuit să ies din casă”, s-a scuzat un alt târgujian oprit în trafic. „Merg la cumpărături în apropiere. Am 80 de ani, dar merg aproape de casă și sunt în intervalul în care am voie. Nu am declarație, că eu știam că nu am nevoie dacă ies din casă doar de la 11 la 13”, a spus o bătrână din Târgu Jiu.

În doar trei zile, în județul Gorj, au fost sancționate în jur de 600 de persoane după ce au ieșit din case fără să aibă un motiv întemeiat ori declarații pe propria răspundere.

Nu întâmplător, numărul de cazuri diagnosticate crește alarmant. Încă 308 cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică. Sunt cele mai multe raportate într-o singură zi, iar în total sunt 1760 cazuri în România. Din fericire, în Gorj nu au fost cazuri noi.

Vizualizări: 5,289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: