Ce se întâmplă cu modernizarea Casei de Cultură. Licitația ar putea fi reluată

Modernizarea Casei de Cultură din Târgu Jiu bate pasul pe loc. Deși contractul de modernizare a fost încheiat în urmă cu aproximativ doi ani, lucrările nu au început până acum.

Mai mult decât atât, secretarul general adjunct al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrării Teritoriului, Victor Banța, a spus că s-au constatat lucrări suplimentare care nu au fost trecute în proiectul inițial, astfel încât s-a întocmit o expertiză și se analizează dacă se impune reluarea licitației: „La data finanțării, august 2020, s-au alocat și s-a semnat ordinului pentru indicatorii tehnico-economici în sumă de 22 de milioane de lei, care însemnau aproximativ 4,65 milioane de euro. A fost atribuit contractul de proiectare și execuție unei asocieri de firme. Când au fost pe teren să înceapă proiectarea s-au constat diferențe dintre realitatea de pe teren și cea scriptică din cadrul Studiului de Fezabilitate, care pe lângă costurile generate de creșterea materialelor de construcție au dus la un cost mai mare de 22 de milioane de lei.

La momentul de față s-a finalizat expertiza, care este în evaluare, Compania Națională de Investiții, urmând să ia o decizie cu privire la continuarea lucrărilor în această formă sau se reia procedura de achiziție. Licitația se poate relua pe lucrările care nu au fost prevăzute.

Avea un termen de execuție de 24 de luni. Aceasta este o problemă de întârziere, nu de finanțare“, a spus Victor Banța la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

Vizualizări: 1,098

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: