Poliția Locală Târgu Jiu are nevoie de personal. Anul viitor s-ar putea face angajări!

Poliția Locală Târgu Jiu se confruntă cu deficit de personal! Cea mai mare problemă, susțin cei din conducerea instituției, este legată de numărul mic de polițiști locali care au competențe în domeniul rutier. În momentul de față, angajările la stat sunt blocate, dar conducerea Poliției Locale speră ca anul viitor să poată să își mai mărească efectivul.


O altă situație căreia Poliția Locală Târgu Jiu trebuie să îi găsească rezolvare o reprezintă pensionările anunțate pentru perioada următoare.
„Mai am nevoie de oameni. Atunci când s-a făcut reorganizarea o mare parte din personalul Poliției Locale a fost dus spre pază, s-a făcut o economie consistentă, în sensul că firmele de pază private care erau angrenate în aceste activități, din subordinea Consiliului Local, lucrau pe bani și municipalitatea era obligată să plătească aceste societăți pentru serviciile pe care le prestau. Acum acest serviciu se face cu Poliția Locală. Sunt 50 de oameni angrenați în această activitate, s-a făcut, după cum spuneam, o reducere de costuri, dar au fost luați și oamenii de la circulație. Acolo aș avea nevoie de 7-8 oameni, în plus. Este cea mai stringentă problemă pe care o am acum. În total, ar fi nevoie de 10-12 oameni, în plus. (...) Vor mai ieși la pensie, în următoarele șase luni 5 colegi și sperăm ca de la anul să avem și posibilitatea de a angaja, pentru că în momentul în care o persoană iese la pensie, trebuie înlocuită”, a afirmat Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu, pentru Gorjonline.
O altă soluție, la care se gândesc șefii Poliției Locale, este mutarea unor angajați cu activități reduse, în posturi de care instituția are mare nevoie, adică pe teren.

Vizualizări: 1,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: