Primar în audiență la prefect pentru clarificarea situației terenurilor de la Stațiunea de Cercetare Pomicolă

Primarul din comuna Bălănești face demersuri la Prefectura Gorj pentru a rezolva situația terenurilor de la Stațiunea de Cercetare Pomicolă Gorj. Ovidiu Pungan va merge în audiență la noul prefect, pentru a găsi o soluție prin care cetățenii să primească titlurile de proprietate pentru terenurile din cadrul Stațiuni de Cercetare Pomicolă pentru care plătesc impozite de ani de zile.

Primarul comunei Bălănești încearcă de aproximativ 12 ani să rezolve această situație și acum cere sprijin la Prefectura Gorj. A avut deja o discuție cu subprefecții județului, urmând ca în zilele următoare să meargă în audiență la noul prefect, Cristina Cilibiu.

”Am discutat deja problema cu subprefecții și am așteptat instalarea noului prefect de Gorj ca să cer o audiență pentru a clarifica situația terenurilor de la Stațiunea de Cercetare Pomicolă Gorj. Mai mulți cetățeni din comuna Bălănești au terenuri acolo și nu sunt puși în posesie cu titluri de proprietate deși plătesc impozite la primărie pentru acele suprafețe.  Este vorba de peste 140 de hectare de teren pe care Stațiunea de Cercetare Pomicolă trebuie să le cedeze proprietarilor”, a declarat Ovidiu Pungan.

Edilul susține că o parte din aceste terenuri sunt muncite de cetățeni, dar și și multe lăsate de izbeliște și s-au umplut de mărăcini. ”Sunt multe terenuri în luncă și nu sunt muncite.  Sunt terenuri lăsate de izbeliște acum, deși cândva toată lumea se bucura de fructele luate de unde acum cresc mărăcini. Sunt aici nuci, gutui, meri, peri, pruni, se cultivă și grâu sau porumb. O parte din terenurile pentru care oamenii plătesc impozite sunt muncite, dar o altă parte sunt administrate de Stațiunea de Cercetare Pomicolă. Eu îmi doresc ca această situație să o rezolv până la sfârșitul acestui mandat”, a mai spus Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 1,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: