Anunțul drumarilor despre circulația pe Transalpina

Prima ninsoare a strâns sute de turiști pe Transalpina. S-au încumetat să urce la cota 2.000 și să imortalizeze primul episod de iarnă. Munții îmbrăcați în chiciură și zăpada de pe marginea drumului s-au contopit într-un peisaj spectaculos.

Chiar dacă în vârful muntelui vântul a bătut cu putere și a accentuat senzația de frig, turiștii care au ajuns pe Transalpina după prima ninsoare din acest sezon s-au bucurat de priveliștea care îți taie răsuflarea. "Noi suntem din Alba. E prima dată când venim și am fost surprinși să găsim zăpadă. Sunt niște peisaje foarte frumoase", a spus un tânăr. "Nu credeam că vom găsi zăpadă. Nici nu mă așteptam să fie atât de frig, dar a meritat să îndurăm puțin vântul. Am făcut și fotografii. Este spectaculos aici", a spus un alt turist.

Temperaturile au atins și minus 5 grade, drumarii au verificat întregul tronson de drum. Au împrăștiat material antiderapant. "Momentan, turiştii nu şi-au echipat autoturismele cu anvelope de iarnă astfel că am fost nevoiţi să facem acest lucru, să acţionăm cu material antiderapant. Se circulă, în continuare, fără probleme. Noi avem echipajul din baza Rânca. Colegii fac zilnic, în fiecare dimineaţă, fac o revizie a drumului şi dacă apar probleme, anunţă să intervină şi utilajele de deszăpezire", a transmis Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Gorj.

Transalpina va mai rămâne deschisă cât va mai permite vremea. Fiind o șosea montană, circulația va fi restricționată odată ce se va instala sezonul rece.

Galerie foto






Vizualizări: 623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: