Ce-şi doresc doi copii premianţi de la Moş Crăciun: multe caiete şi o jucărie!

Destin nefericit pentru doi fraţi de 10 şi 12 ani din comuna Negomir. Copiii nu îşi doresc de la Moş Crăciun decât nişte caiete şi câte o jucărie. Nici până acum nu au împodobit bradul. În cel rămas de anul trecut, mai erau câteva fire de aţă de care au fost agăţate bomboanele. Tatăl îşi creşte singur copilaşii după ce soţia a plecat în străinătate şi nu a mai dat niciun semn. Un gorjean cu suflet mare a deschis un cont pe numele tatălui, iar cei care vor să le vină în sprijin pot să doneze.

Emanoil Ciobanu creşte singur copiii de mici. Recent, o dorinţă mare i s-a îndeplinit, după ce a primit o maşină de spălat. Bărbatul este bolnav şi nu mai putea nici măcar să le spele hainele copiilor. „Am avut o operaţie şi am rămas cu degetele paralizate. Am o tijă în mână. Mi-a căzut şurubul de la tijă. Se rezolvă doar prin operaţie. Nu am bani de operaţie. Noi avem ca venit doar alocaţiile copiilor. Nevoi sunt multe. Frigiderul nu mai merge. La aragaz ne merge un singur ochi. Nu îmi doresc decât sănătate pentru copii. Îi cresc singuri de la şase luni. Vă arăt carnetele să vedeţi ce note au copiii. Numai medii de zece”, a mărturisit Emanoil.

„Vreau caiete şi o păpuşă!”

În brad sunt doar câteva aţe. „Nu am ce să pun acum în brăduţ. Până nu voi lua alocaţiile copiilor, nu am ce să pun în el. Nişte aţe mai sunt. Ce a rămas de anul trecut. Ce să facem...”, a spus amar tatăl copiilor.

Ce-şi doresc Iza şi Robert de Crăciun? Multe caiete şi câte o jucărie. „Eu am zece ani. Învăţ bine. Am numai note de bine şi foarte bine la şcoală. Vreau de la Moş Crăciun numai o păpuşă Barbie şi multe caiete de română şi de matematică”, ne-a spus fetiţa. „Eu nu ştiu. Ce vrea el să-mi aducă. Vreau să-mi aducă numai caiete. Mi-aş dori şi o kendama, poate”, este dorinţa băiatului.

Mobilizare pe Facebook

Un tânăr care ajută familia de ceva vreme a fost cel care a făcut public necazul familiei Cruceru. „Pentru cei care doresc să ajute această familie, vă anunţ că s-au primit suficiente produse pentru perioada următoare plus maşina de spălat, însă sunt alte nevoi care necesită efort financiar. Instalaţia electrică, de apă, etc. Vă postez contul: RO89 RZBR 0000 0600 1989 4461, pe numele EMANOIL CRUCERU”, a fost postarea lui Paul Dumitraş, tânărul care a mobilizat mai mulţi oameni cu suflet mare să ajute această familie. Tatăl poate fi contactat la numărul de telefon: 0785.633.502.

Vizualizări: 2,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: