Ce sindicate nu sunt de acord cu înfiinţarea sucursalelor miniere

Mai multe sindicate afiliate la Federaţia Univers s-au arătat nemulţumite de înfiinţarea celor două sucursale miniere ale CE Oltenia, Motru-Jilț şi Rovinari-Roșia. Unul dintre sindicate este cel condus de Constantin Crețan. "Structura aceasta a mai fost experimentată sub denumirea de combinate miniere, dar s-a dovedit inutilă", au transmis organizațiile sindicale printr-un comunicat de presă.

Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), Sindicatul Lignitul Oltenia, Sindicatul Solidaritatea 2103 Motru- Lupoaia, Viitorul Nostru Minier Oltenia şi Sindicatul ELCFU Rovinari au anunțat că nu sunt de acord cu varianta pentru care a optat conducerea CE Oltenia pentru reorganizarea Diviziei Miniere. "Atragem atenția conducerii companiei să analizeze cu mai mare atenție intenția de creare de sucursale mai ales pe zona de activitate minieră, înainte de a o supune aprobării organelor de decizie ale companiei, structură care a mai fost cândva experimentată sub denumirea de "combinate miniere" la Rovinari și Motru, dar s-a dovedit inutilă și neviabilă în actualul context economic, ducând în final la desființarea acestora", se arată în comunicatul semnat de Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia.
Sindicaliștii au propus conducerii companiei ca înainte de a numi conducătorii de unități să ia în considerare criterii precum: profesionalismul dovedit, integritatea și moralitatea, imaginea-lucrul în echipă.
Liderii sindicali au cerut păstrarea actualei forme de organizare și schimbarea denumirilor structurilor actuale "dacă acest lucru creează premisele unei îmbunătățiri ale calității managementului".
Documentul a fost semnat doar de Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, nu și de liderii celorlalte organizații menționate în document.

Vizualizări: 2,889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: