Ponta: Mi s-a cerut să închid cărbunele. Despre ministru: Un biet ignorant!

Fostul premier Victor Ponta, cel care a pus alături de PSD şi de Ciurel bazele distrugerii Complexului Energetic Oltenia, prin pierderile de 350 de milioane de euro din ultimii doi ani, a lansat un atac dur la cei care gesionează astăzi sectorul energetic.

Ponta a spus la Realitatea TV că, atunci când a devenit premier, instituţiile internaţionale i-au cerut să închidă exploatările de cărbune.

"Acum problema e dacă ne cunoaștem interesul și dacă putem să ni-l urmărim cu atentie. Am văzut un lucru care mă îngrijorează: în 2012, când am ajuns prim-ministru, prima solicitare a instituțiilor internaționale a fost: 'trebuie să terminăm cu producția pe cărbune'. Am zis 'cât sunt eu prim-ministru nu vă veți atinge, va exista în România producția de cărbune'. Așa a fost până în noiembrie. Noul ministru ...m-am lămurit că este un biet ignorant și că nu înțelege că e folosit într-un joc foarte mare (...) România deja a importat, luna aceasta, de la CEZ probabil o mie de megawați", a declarat Ponta.   

Fostul premier susține că Victor Grigorescu "habar nu are despre ce e vorba".

"Dacă CNH se închide, va fi clar: Transilvania și Banatul vor folosi energie cumpărată de guvern din Cehia, în condițiile în care România are supraproducție. Despre asta vorbim, dacă România își poate apăra interesele sau ne transformăm într-o colonie condusă de stupizi. Hunedoara, Gorj și alte zone nu au nici altă variantă. Domnul ăsta habar nu are despre ce e vorba. Cum să închidă producția de cărbune în România? Transilvania și Banatul vor folosi energie electrică din Cehia anul viitor, în loc să folosească energia produsă în România", a adăugat Ponta, la Realitatea TV.

Vizualizări: 9,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: