DOCUMENT: Mutarea sediului CEO, în analiză

Deputatul de Gorj, Răzvan Rotaru, a primit recent răspunsul la o întrebare adresată ministrului energiei, Victor Vlad Grigorescu. Tema întrebării a fost mutarea sediului Complexului Energetic Oltenia de la Târgu Jiu la București, iar răspunsul nu lasă loc de interpretări. Este mai mult ca sigur faptul că Ministerul Energiei nu a renunţat la această idee, în răspunsul formulat declarând că ”măsura se află încă în analiză”.

Mutarea sediului CE Oltenia de la Târgu Jiu la București a agitat săptămâni întregi apele în județ. Liderii sindicali și politicienii au stat zile în șir în greva foamei în speranța că ministrul va renunța la idee. Lucrurile nu stau însă așa. Deputatul de Gorj, Răzvan Rotaru a primit la finele săptămânii trecute un răspuns din partea Ministerului Energiei ca urmare a întrebării adresate acestuia. Ministerul a răspuns că Adunarea Generală a Acționarilor nu a adoptat o hotărâre în acest sens și că ”în prezent, această măsură se află încă în analiză”.
Răzvan Rotaru crede că mutarea sediului are interese ascunse. ”Mi s-a părut o prostie de la început să vrei să muți sediul din moment ce tu ai o reprezentanță funcțională la București. Aș vrea totuși să văd un răspuns, pentru că teama mea majoră este că sunt alte interese de a muta sediul, mutarea sediului să fie nu cauza, ci efectul a ceea ce urmează adică să ia presiunea de pe Târgu Jiu să o mute la București unde se pot gestiona lucrurile altfel. Alte interese ulteriore, de insolvență, de faliment, de privatizare majoritară. Nu mutarea sediului în sine mi se pare periculoasă, ci de ce se vrea mutarea sediului”, a spus Răzvan Rotaru, deputat.

Ar vrea să se întoarcă în minerit
Deputat la primul mandat, Răzvan Rotaru spune că este primul interesat de soarta mineritului pentru că, dacă nu găsește altceva de făcut la finalizarea mandatului, se întoarce în minerit. ”Eu sunt primul interesat, pentru că eu am contractul suspendat în minerit, pentru că acolo am fost inginer și în momentul când voi termina mandatul, dacă nu am altceva de făcut, o să mă întorc în minerit, dacă o să mai am unde. Problema e că dacă moare CEO, moare tot județul. Și această evaluare recentă a companiei, la 70 de milioane de euro, este tot cu un scop. Asta pentru că anul acesta trebuia să privatizeze 15% ori 15% are altă valoare din 70 de milioane față din 700 de milioane. Probabil cu sediul la Târgu Jiu e mai greu”, a spus Răzvan Rotaru.

Vizualizări: 2,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: