Sindicalist, din nou în greva foamei la sediul CE Oltenia

Sindicalistul Gheorghe Peptan a intrat din nou în greva foamei în fața sediului Complexului Energetic Oltenia. Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) spune că protestează prin înfometare fiind sigur că sediul social al companiei va fi mutat în cele din urmă la București. Acesta spune că va renunța la protest numai dacă mai-marii companiei, dar și ministrul Energiei, Victor Grigorescu, vor încheia un protocol prin care se vor angaja că sediul social al companiei energetice va rămâne la Târgu Jiu.

Gheorghe Peptan s-a postat luni, 7 martie, în fața sediului Complexului Energetic, înarmat cu pancarte, încă de la primele ore ale dimineții. Peptan a mai protestat și luna trecută, tot pentru păstrarea sediului companiei la Târgu Jiu, alături de liderii SMEO. Peptan a explicat că se află în greva foamei ca sindicalist, nu ca angajat al CE Oltenia. "Am recurs la acest protest deoarece este o incertitudine în ceea ce privește mutarea sediului de aici, întocmirea listelor de disponibilizări, așa cum menționam înainte și ei nu recunoșteau că 2000 de salariați vor urma să fie disponibilizați. Până nu voi soluționa cele 7 revendicări nu voi pleca de aici. Revendicările se mai referă și la fondurile care s-au alocat pentru atelierul de reparații role la Mentenanță Rovinari, firma sindicatului, unde s-au creat destule pagube, peste 1.8 milioane, fonduri care trebuie recuperate pentru că salariații noștri duc lipsă de echipamente", a declarat Gheorghe Peptan, vicepreședinte SMEO la Departamentul Rovinari.

Peptan spune că nu va renunța în orice condiții la protestul prin înfometare. "Până nu îmi garantează, prin protocol scris, domnul director general, ministrul Energiei, domnul Grigorescu, și toate organele abilitate, chiar și premierul, nu plec de aici", a explicat Gheorghe Peptan.

Sindicalistul a spus că în această perioadă se află în șomaj tehnic astfel că nu a deranjat în vreun fel activitatea în unitatea în care lucrează. Reamintim faptul că la ședința Adunării Generale a Acționarilor de săptămâna trecută hotărârea privind mutarea sediului social al companie la București nu a mai fost supusă votului și a fost amânată.

Vizualizări: 1,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: