Ce sporuri ilegale au acordat primăriile din Gorj

Stimulente, salarii de merit, spor de confidenţialitate și spor pentru gestionarea datelor și informaţiilor clasificate, sunt doar câteva din bonusurile acordate nelegal de primăriile de orașe și municipii funcționarilor publici. Cel puțin asta reiese dintr-un raport al Curții de Conturi care a avut anul trecut acţiuni de control la toate primăriile din judeţ. Cele mai multe abateri în această privinţă au fost constatate la primăria Târgu Jiu și direcțiile subordonate. 

 La primăria Rovinari au fost acordate nelegal stimulente, salarii de merit, spor confidenţialitate și spor pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate, se arată în raportul Curții de Conturi. Abaterea a fost evaluată la 411 mii lei. Măsura lăsată de inspectorii Curții de Conturi este de recuperare a foloaselor necuvenite, dar și încetarea plății unor venituri de natură salarială pentru care inspectorii au constatat că au fost acordate cu crearea de prejudicii.

În ceea ce privește orașul Țicleni, inspectorii au stabilit că la Școala Gimnazială Țicleni și Liceul Tehnologic Ţicleni au fost efectuate plăți nelegale a unor drepturi salariale în sistem de plată cu ora. Banii încasați nelegal de directorul școlii gimnaziale și cel al liceului vor trebui recuperați de primărie. Valorarea abaterilor în acest caz este de 9 mii lei.

La Târgu Jiu au fost acordate nelegal sporuri de dificultate în cuantum de 50% pentru 8 membri ai comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată - 192 mii lei. Mai mult, la Direcția Publică de Venituri Târgu Jiu au fost acordate suplimente salariale fără temei legal, abaterea fiind de 603 mii lei. Aceeași ilegalitate și la Poliția Locală Târgu Jiu - 596 mii lei, la Direcția de Protecție Socială - 237 mii lei, iar la Direcția de Evidență a Persoanelor - 166 mii lei. Inspectorii Curții de Conturi au impus ca măsură primăriei să stabilească întinderea prejudiciului şi recuperarea plăților nelegale efectuate, inclusiv a accesoriilor, reprezentând spor de dificultate acordat ilegal din octombrie 2014, dar și recuperarea suplimente salariale acordate fără temei legal funcționarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Trebuie să recupereze și plățile nelegale aferente suplimentelor salariale acordate funcționarilor Direcției Publice de Venituri, Direcției de Protecție Socială, Direcția Publică Comunitară Locală de Evidență a Persoanelor și Poliția Locală. Primăria Târgu Jiu mai trebuie să recupereze și sporuri acordate pe nedrept la școli precum Școala Gimnazială "Sfântul Nicolae", drepturile salariale necuvenite în sistem de plată cu ora pentru directorul Colegiului "Henri Coandă", directorul adjunct de la Colegiul "Gheorghe Magheru", dar și pentru directorul Colegiului "Ion Mincu".  

Vizualizări: 4,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: