Condamnări pentru cămătarii din familia lui Dan Chimiță

Verdict al judecătorilor în dosarul în care doi bărbați din Târgu Jiu au fost condamnați după ce cu un an și ceva au ajuns inclusiv în spatele gratiilor pentru acuzația de cămătărie și șantaj. Dănuț Marin, zis Dan Chimiță, și fiul său Ion, zis Chimiță, au fost prinși în flagrant într-o toaletă a mall-ului din oraș în timp ce își șantajau una dintre victime. Pedeapsa dispusă acum de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu nu este una definitivă.

 „Condamnă pe inculpatul Marin Dănuţ zis „Dan Chimiţă” la pedeapsa de 2 ani închisoare ( parte vătămată Văcaru Adrian Ion )(…)condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare ( parte vătămată Ciurea Marius). (…) condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare ( parte vătămată Cîrstina Gheorghe Cristian). (…)condamnă inculpatul Marin Dănuţ zis Dan Chimiţă la pedeapsa de 6 luni închisoare. (…)contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care adaugă sporul de o treime din restul pedepselor aplicate, respectiv 1 an şi 6 luni închisoare, în final inculpatul Marin Dănuţ zis Dan Chimiţă urmând să execute 3 ani şi 6 luni închisoare. (…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Marin Dănuţ zis Dan Chimiţă durata arestului preventiv şi a arestului la domiciliu în cauză de la data de 27.11.2015 la data de 15.07.2016 inclusiv”, se arată în decizia magistraților.

În privința fiului lui Dan Chimiță pedeapsa e un pic mai blândă, deși inițial el s-a sustras anchetei, fiind depistat de polițiști în timp ce încerca să iasă cu trenul din țară, prinderea lui realizându-se într-o gară din vestul țării. Ion Marin a primit la fel de multe condamnări ca și tatăl său, acestea fiind contopite într-una de 2 ani și 10 luni, a cărei executare a fost însă suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani. În acest timp, bărbatul trebuie să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității. De la inculpat magistrații au dispus confiscarea unei arme și a muniției pe care acesta o deținea ilegal. De asemenea, urmează să fie confiscate diferite sume de bani obținute prin camătă.

„Confiscă sumele de bani dobândite de inculpaţi astfel: - de la inc. Marin Ion sumele de 6.000 lei şi 10.000 lei, de la inculpatul Marin Dănuţ suma de 10.000 lei ( persoană vătămată Văcaru Adrian Ion începând cu 27.04.2015); - de la inculpatul Marin Ion suma de 20.000 lei şi echivalentul în lei la data punerii în executare a sumelor de 1000 euro şi 5850 euro( parte vătămată Cîrstina Gheorghe Cristian – la data de 26.10.2015). - de la inculpatul Marin Ion echivalentul în lei la data punerii în executare a sumei de 200 euro şi de la inculpatul Marin Dănuţ echivalentul în lei a sumelor de 550 euro şi 700 euro (persoană vătămată Ciurea Marius la data de 22.10.2015)”, a stabilit instanța, sumele care trebuie recuperate de la cei doi fiind de 46.000 de lei și 8300 de euro. Ambii inculpați au obligația să suporte câte 3500 lei fiecare cheltuieli judiciare statului. Una dintre victimele lor a împrumutat inițial 3000 de lei, iar câteva săptămâni mai târziu a constatat că avea să mai restituie încă 40.000 de lei, dobânda fiind de 25% pe săptămână. Cămătarii au așteptat cu interes nunta celui care se împrumutase de la ei, imediat după petrecere bărbatul primind într-o singură zi 70 de telefoane de amenințare. Cei doi cămătari din cartierul Obreja își racolau clienții din sălile de jocuri de noroc, împătimiții fiind dispuși la început să împrumute sume mici cu care să își încerce „norocul”, după care aveau de plătit averi întregi datorită nesăbuinței.

Vizualizări: 3,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: