Ce spun Călinoiu şi Cârciumaru despre sinucidere

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, au infirmat ieri zvonurile lansate în week-end cum că cei doi ar fi avut tentative de suicid, unul prin otrăvire, celălalt prin spânzurare. Cei doi lideri politici de la Gorj spun că adversarii politici ar fi lansat astfel de zvonuri şi că au provocat o mare durere în rândul familiilor lor.

Nu doar ziariştii au fost asaltaţi cu telefoane în ultimele zile, prin care li se spunea, din surse sigure, ba că s-a sinucis Călinoiu, ba Cârciumaru. Cei doi lideri politici recunosc că şi ei au fost asaltaţi cu telefoane începând de vineri, la fel şi familiile lor. Şi funcţionarii din primărie şi Consiliul Judeţean au confirmat zeci de astfel de telefoane primite.

Cârciumaru a spus că cea mai afectată de zvonurile respective a fost soţia sa. „Regretabil că trăim în România de astăzi asemenea momente. Le transmit că nu este frumos din partea lor, să se gândească că şi ei au o familie şi le doresc să se trezească la realitate şi că este momentul ca astăzi când trecem printr-o perioadă dificilă la nivel naţional, mondial, cred că ar trebui să fim uniţi şi în niciun caz răutatea politică să treacă de graniţele bunului simţ şi de anumite limite. Politică putem face într-un mod civilizat”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Zvonurile privind tentativa de suicid l-au vizat şi pe preşedintele Ion Călinoiu. Acesta le-a declarat ieri ziariştilor că nici cel mai mare eşec nu l-ar face să-şi pună capăt zilelor. „Faptul că am pierdut alegerile sau nimic altceva ce s-ar întâmpla în judeţul Gorj nu m-ar conduce niciodată la aşa ceva. Eu am văzut foarte clar, din telefoanele primite, că nu a crezut nimeni treaba aceasta. Zvonistică, aiureală, doar aşa pot cataloga agitaţia din week-end”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

REACŢIE

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu, a comentat şi el zvonurile. „În primă fază îţi vine să te amuzi, să râzi copios şi să consideri că numai nişte smintiţi ar fi putut să lanseze aceste zvonuri însă luând în calcul că această zvonistică a fost accentuată şi în ziua de sâmbătă mă face să cred că au existat câteva minţi bolnave care au avut un scop. Cei care au aruncat astfel de zvonuri nu pot fi decât ori duşi cu capul ori cu apucături naziste”, a spus vicepreşedintele CJ Gorj, Ciprian Florescu.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: