Şefii PSD despre percheziţiile la firmele lui Sarcină

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, au făcut ieri primele declaraţii cu privire la percheziţiile de vineri de la firmele omului de afaceri Nicolae Sarcină. Cei doi lideri politici spun că închiderea firmelor nu ar avantaja deloc judeţul Gorj, fiindcă mii de oameni ar rămâne pe drumuri în prag de iarnă.

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, vorbeşte de o catastrofă pentru judeţul Gorj dacă firmele deţinute de Nicolae Sarcină s-ar închide. „Nu trebuie să fii un cunoscător ca să-ţi dai seama că dacă firmele domnului Sarcină s-ar închide, practic ar fi o mare catastrofă pentru judeţul Gorj în ceea ce priveşte locurile de muncă. Din câte am înţeles, la domnul Sarcină muncesc peste 10.000 de angajaţi, este practic un colos şi nu-mi doresc acest lucru şi mai ales în prag de iarnă”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, spune că este un simplu control la care este supus un agent economic de pe raza judeţului Gorj. „În primul rând e un control, trebuie să se supună controlului orice agent economic, orice persoană juridică. Impactul controlului îl vom vedea în final, nimeni nu e mai presus decât legea. Mi-aş dori ca acest control să nu aibă un impact social asupra judeţului Gorj, dar în acelaşi timp vom găsi soluţii ca locurile de muncă să fie o prioritate pentru guvern şi pentru autorităţile locale”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

CONTROL

Inspectorii antifraudă și polițiștii au verificat vineri şi luni mai multe sedii ale firmelor pe care Nicolae Sarcină le deține la Gorj și Mehedinți, ancheta fiind coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Nicolae Sarcină a spus atunci că a respectat legea, singura problemă fiind faptul că a mai întârziat cu salariile, alegând să plătească mai întâi dările la stat. În cauză nu au fost făcute reţineri, doar audieri ale unor angajaţi.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: