Ce spune Boza despre protestul de la cariera Jilț Nord

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a fost informat despre protestul spontan care a fost în noaptea de miercuri spre joi la Cariera Jilț Nord, unde minerii din schimbul III au refuzat să meargă la posturi. “Am fost și eu informat azi-noapte, la ora 1.20, de acele discuții de la Jilț Nord. Am trimis imediat acolo directorii de carieră și au ajuns azi-noapte. Azi dimineață, la prima oră, la 6.00, au ajuns directorul Direcției Miniere și directorul de Resurse Umane. Din ceea ce am înțeles s-au purtat două tipuri de discuții, o discuție a fost pe parte de creștere a fondului de salarii, pe care colegii noștri o așteaptă, a doua pe bonurile de masă pe care dânșii le solicită și pentru zilele lucrare suplimentar”, a spus Sorin Boza.

Acesta susține că lucrurile au revenit la normal. “Oamenii trebuie să înțeleagă că negocierea contractului colectiv de muncă nu a început. A fost o întâlnire informală. Îmi doresc ca partea sindicală să își facă un punct comun, ca să putem să discutăm”, a spus Boza.

Următoarea discuție cu sindicatele va fi pe 17 ianuarie, iar negocierea CCM va începe spre finalul lunii ianuarie. (A.A.)

Vizualizări: 4,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: