Ce spune Caragea despre plecarea din Gorj

Fostul comandant al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, Viorel Caragea, a vorbit, la o televiziune locală, despre motivele care au stat la baza plecării sale din fruntea Poliției Gorj. El a dat de înțeles că fostul primar Florin Cârciumaru l-ar fi vrut înlăturat de la şefia IPJ Gorj.

Viorel Caragea, fostul șef al IPJ Gorj, a fost transferat în fruntea Centrului Chinologic de la Sibiu la începutul lui februarie 2015. Caragea susține că a vrut să plece de la Poliţia Gorj înainte cu șase luni de a fi detașat. „Nu am plecat la nicio presiune. Șefii mei, care îmi evaluau activitatea, au știut ce am făcut bine și ce nu am făcut bine. Rezultatele pe care le-a avut IPJ Gorj erau deosebite. Ne-am aflat pe podium la aproape toți indicatorii. Într-adevăr mai sunt pe acolo și anumiți colegi care nu s-au ridicat la nivelul cerințelor, dar vă garantez că toate visele lor nu au plecat primele de la Târgu Jiu. Unii se vedeau deja șefi de campanii prezidențiale și au fost trimiși în judecată. Eu consider că mi-am făcut datoria. Marii cămătari au cam dispărut din județul Gorj. Eu am vrut să plec cu șase luni înainte de a fi transferat la Sibiu. Am avut ofertă să plec și în alte județe”, a declarat Viorel Caragea, la Gorj TV.

Cu toate acestea, Caragea nu a negat că și politicul a fost implicat în transferul său. „Am negat eu ceva? Întrebați-i! Să vă confirme sau să vă infirme. Să discutăm cu cărțile pe față. Poate au fost și în altă parte”, a răspuns Caragea, fiind întrebat dacă știe că mai mulți șefi din PSD ar fi mers la Victor Ponta, atunci, lider al organizației social-democrate, să-i ceară „capul”.

„Cârciumaru făcea ce-l tăia capul!”

Mai mult decât atât, fostul șef al IPJ Gorj a dat de înțeles că fostul primar, Florin Cârciumaru, în prezent senator, făcea „ce-l tăia capul” în municipiu. „Făcea ce-l tăia capul și s-a supărat că i s-a făcut dosar. A făcut primăria fără autorizație. A încălcat legea. Articolul 16 din Constituție spune că nimeni nu e mai presus de legea. Să răspundă și dumnealui. A priceput cam greu acest lucru. Până la urmă vor ieși dosarele. Vom vedea ce-a avut și ce-a fost”, a mai afirmat Caragea.

Viorel Caragea a condus timp de șase ani IPJ Gorj, în perioada 2009-2015. În februarie 2015, a fost transferat la Centrul Chinologic de la Sibiu.

Vizualizări: 2,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: