Primarul Stan a reuşit să le taie din bani aleşilor locali. Tot nu e mulţumit!

Proiectul de hotărâre ce prevede indemnizaţii mai mici pentru consilierii locali din Albeni a fost aprobat miercuri în şedinţă extraordinară. Aleşii din Consiliul Local Albeni vor primi de luna viitoare doar 80 de lei lunar pentru munca depusă în slujba cetăţenilor. Suficient, spune primarul Ionuţ Stan, iniţiatorul proiectului.

Consilierii locali din Albeni au rămas la o indemnizaţie de 2% din salariul primarului. Proiectul a fost aprobat de consilierii locali miercuri în şedinţă extraordinară. 2% din salariul primarului la nivelul anului 2013, spune primarul Ionuţ Stan. „A rămas la 2% din salariul primarului de la nivelul anului 2013, conform legii. Nu au fost prezenţi toţi, cred că şase au fost prezenţi la şedinţa extraordinară. Acum vor lua undeva la 80 lei pe lună. Suficient pentru munca pe care o depun”, a declarat primarul Ionuţ Stan. Întrebat dacă a luat sfârşit războiul la Albeni, primarul a declarat. „De activitatea consilierilor locali nu sunt mulţumit. Din partea mea nu a fost niciun război, eu am încercat să facem o economie la bugetul local, inclusiv eu am lăsat 10% din salariul meu pe trei luni pentru că am cumpărat materiale de am făcut gardul unei fântâni, a costat 900 lei”, a mai spus primarul Ionuţ Stan.

Bani pentru uniforme

Tot în şedinţa de miercuri a mai trecut un alt proiect al primarului Stan. Astfel, toţi elevii din comună vor primi de 1 iunie uniforme şcolare. Efortul financiar este de aproape 37.000 de lei, iar de achiziţia uniformelor şcolare se va ocupa conducerea şcolii. Nu vor primi uniforme elevii de clasa a VIII-a şi preşcolarii. „De 1 iunie, Ziua Copilului, vreau să le ofer copiilor câte o uniformă şcolară, ca toţi să fie îmbrăcaţi la începerea anului şcolar 2017-2018 în aceste uniforme. Presupune o cheltuială din bugetul local de 37.000 lei. Noi am făcut rectificarea necesară, avem banii în buget, de achiziţie se ocupă şcoala. Sunt în jur de 220 de copii care o să beneficieze”, a declarat primarul din Albeni, care avea de gând să-şi dea demisia din cauza neînţelegerilor cu aleşii locali.

Vizualizări: 2,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: