Ponta s-a mai pricopsit cu un dosar penal

Procurorii anticorupție au comunicat că au finalizat cercetările penale față de Victor Ponta într-un dosar penal în care inițial ceruseră ridicarea imunității deputatului de Gorj, solicitarea lor nefiind admisă însă de parlamentari în urmă cu vreo doi ani. Finalizarea cercetărilor nu presupune însă că pentru fostul premier problemele s-au încheiat întrucât procurorii au făcut cercetări doar cu privire la fapte care erau de competența DNA – trei fapte de conflict de interese. Pentru alte suspiciuni ce vizează comiterea unor presupuse ilegalități, dosarul a fost înaintat la Parchetul General, unde ancheta va continua. 

Infracțiunile pentru care Ponta ar urma să fie cercetat de procurori de acum încolo au legătură cu o presupusă evaziune fiscală. Deputatul de Gorj a și comentat, de altfel, pe Facebook, situația în care se află, el declarând acolo că dosarul instrumentat de DNA era, de fapt, un pretext pentru Klaus Iohannis de a-i cere demisia din funcție. Ponta spune că nici vorbă de vreo evaziune fiscală, deși acuzații de acest gen i-au fost aduse și în dosarul Turceni-Rovinari în care este deja judecat.

 „Am așteptat cuminte să văd despre ce e vorba (normal că pe mine nu m-a anunțat nimeni nimic)! Și am citit în «Aevărul»-cvasioficial locul in care se publică «e surse» e doresc anumiți procurori. Am aflat că sunt cercetat pentru că în 2009 mi-am închiriat timp de 7 luni apartamentul meu din Sectorul 1 și nu am declarat la Fisc acest lucru. WOW - deci în 2009, închiriat un apartament de 56 metri patrați, timp de 7 luni, un posibil prejudiciu de 160 de euro - «năucitor» cum ar zice Doamna Grecu. Problema este ca în articol apare și un document oficial – declarația mea de avere din 2009 unde am scris exact de acel contract și apare și nr. de înregistrare 10090/09.06.2009 la Administrația Fiscală Novaci – județul Gorj. Prea bine pregătitul domn Unchiașelu a căutat la Administrația Fiscală Sector 1 (unde se afla apartamentul) neștiind că legea spune că se înscrie la domiciliul celui care obține venitul și plătește taxele - în cazul meu județul Gorj!!! Și pac dosar penal - pentru evaziune de 160 euro (evident ca eu am plătit impozitul din 2009)”, a menționat Ponta, încurcătura respectivă având loc în perioada în care deputatul avea domiciliul la Baia de Fier pentru a fi gorjean măcar în acte. Între timp, deputatul are din nou domiciliul de București, dar este în continuare parlamentat de Gorj, la al patrulea mandat.

Vizualizări: 2,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: