Ce spune Ionel Ilie despre concedieri şi finanţarea Pandurii

Noul șef al CE Oltenia, Ionel Ilie, ar vrea ca la nivel de companie să nu aibă loc nicio disponibilizare anul acesta. A spus că va încerca să găsească soluții pentru ca situația să nu devină și mai complicată în unitate, mai ales că sunt probleme în ceea ce privește vânzarea de energie. Ionel Ilie a spus că președintele CS Pandurii, Narcis Răducan, i-a cerut să finanțeze echipa de fotbal și că va încerca să găsească resursele financiare în acest sens. Pe de altă parte, Ilie a explicat că nu vrea să-și supere șefii din minister, pe care îi va consulta referitor la posibilitatea legată de sponsorizarea sportului gorjean.

Reporter: În ceea ce priveşte planul de concedieri colective, rămâneţi la planul stabilit de comun acord cu sindicatele? Adică să plece din companie cei care se vor pensiona în următorii doi ani și cei care solicită să plece voluntar?
Ionel Ilie: Da, deocamdată nu am altă variantă semnată de sindicate. Eu aș vrea să nu plece niciun om acasă dacă ar fi posibil. Dacă găsim soluții, împreună cu sindicatele, să nu plece nimeni acasă, cu cea mai mare plăcere. Dacă găsim soluții pentru salvarea a cât mai multe locuri de muncă, cu atât mai bine. Mi-e frică să nu fie mai rău decât este în planul acesta. Dacă nu găsim unde să vindem energie și n-avem bani, până la urmă înseamnă insolvență, înseamnă faliment. Asta este viața, trebuie să ne reducem cheltuielile ca să rezistăm în piață. Dacă găsim alte soluții de reducere a cheltuielilor fără să dăm oameni afară, cu cea mai mare plăcere.

Rep.: Cum vă poziționați legat de finanțarea echipelor Pandurii și Energia?
I.I.: Nu știu cum să găsesc modalități de finanțare atâta timp cât nu este aprobat bugetul și nu am trecut în buget. O să văd, o să analizez luni, să văd ce se poate face. Dacă sunt resurse, cu cea mai mare plăcere îi susțin, dar nu știu de unde găsesc resurse.

Rep.: L-ați putea supăra pe ministru dacă veți decide să finanțați activitățile sportive. Știți care este poziția dânsului...
I.I.: Nu știu care este poziția dânsului, o să mă interesez. Dânsul este patronul nostru, prin Consiliul de Supraveghere și AGA. Nu pot să nu țin cont. Nu pot să fac altceva. N-am discutat niciodată cu domnul ministru legat de acest aspect.

Rep.: Vi s-a cerut să sprijiniți financiar aceste echipe?
I.I.: Da, a fost miercuri la mine domnul Narcis Răducan și i-am spus că în limita posibilităților noi putem da, în limita posibilităţilor legale. Nu pot să fac altceva. Și dacă o să fiu eu responsabil. O să vedem. Deocamdată CS analizează propunerea Comitetului de Nominalizare și Remunerare, astăzi. Vineri aflu dacă eu voi fi sau nu director general. Membru al directoratului cu statut de președinte al Directoratului.

Rep.: Care este politica dumneavoastră în ceea ce privește funcțiile vacante de directori, șefi de carieră?
I.I.: Vor fi ocupate în conformitate cu legea, prin competiție deschisă, prin oameni selectați în primul rând din interior, iar numai dacă nu vom găsi în interior vom apela la oameni din exterior și cu aprobarea Consiliului de Supraveghere, exact cum este legea. Niciun director nu poate fi numit fără avizul Consiliului de Supraveghere. Tot ceea ce înseamnă director, care are scris în față ca funcție director, toți sunt puși de către Consiliul de Supraveghere. Asta a fost problema atunci în februarie, de asta au fost revocați, nu obținuseră aprobarea Consiliului de Supraveghere.

Vizualizări: 11,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: