Robert Filip se vede deja câştigătorul Primăriei Rovinari

Robert Filip, candidatul ALDE la Primăria Rovinari, se vede deja câştigător. Filip spune că nu a răspuns atacurilor contracandidatului său, Laurenţiu Chivu, din cauză că va avea nevoie de votul liberalului în Consiliul Local. Cu toate acestea, se apără în faţa acuzaţiilor aduse de PNL Gorj privind modul în care şi-a făcut averea. În cadrul conferinţei de presă de marţi a prezentat mai multe contracte de achiziţionare a terenurilor, precum şi certificatele fiscale de la primărie şi ANAF, care arătă că are datorii zero.
Reporter: Ce şanse aveţi să câştigaţi Primăria Rovinari?
Robert Filip: Vreau să mulţumesc echipei mele de lucru care a înţeles mesajul meu. Voi fi primar al oraşului Rovinari, aşa arată sondajele. Am avut mediul prielnic să devin o beizadea, să creez probleme ca mulţi tineri din generaţia mea, n-am făcut acest lucru şi am ales calea politică, un drum serios, drept dovadă mandatul meu de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi tot ce am adus bun în Gorj.
Reporter: Cum vedeţi atacurile contracandidatului Chivu?
R.F.: Chivu nu a făcut nici un alt atac decât la adresa mea. Ştie foarte bine că locul II sau III îi este asigurat şi face aceste atacuri doar la adresa câştigătorului. Nu prea înţeleg de ce, pentru că în calitatea sa de consilier local, pe care o s-o aibă după 5 iunie 2016, ar trebui să fie foarte atent la ceea ce spune. Eu nu am răspuns atacurilor lui pentru că e nevoie şi de votul său pentru proiectele bune pe care eu le voi face pentru Rovinari. Rămâne de văzut dacă va înţelege până la bun sfârşit.
Reporter: V-au acuzat că aţi făcut pensiune din bani furaţi...
R.F.: Programul de campanie al PNL este un poster care arată un spaţiu verde, iar pe spate este menţionat că îmi fac pensiune cu bani furaţi. M-au acuzat că sunt hoţ şi că fac aceste lucruri cu bani furaţi. Vreau să le mulţumesc, în primul rând, acestor măscărici, eu nu-i fac măscărici, dar aşa se fac singuri pentru că îmi fac reclamă. Aici va fi una dintre cele mai frumoase pensiuni turistice din Gorj. Am adus aici contractele de vânzare-cumpărare pentru terenuri, suma achiziţionării acestor terenuri este de 30.000 de lei, un pic mai puţin decât a costat maşina achiziţionată de familia Chivu în acest an. Pot oferi toate facturile şi toate documentele atât presei, cât şi organelor de cercetare abilitate.
Reporter: Cum aţi construit acea pensiune?
R.F.: Ca un scurt istoric, aici a fost o groapă de gunoi, făcută ilegal. Eu m-am dus acolo, am cumpărat terenurile legal, am curăţat acea groapă ca să dau de muncă la nişte oameni şi să pot obţine fonduri pentru finanţarea unei pensiuni agroturistice. Acest lucru este ilegal? Această pensiune care este în lucru, este pe firmă privată, nu este pe persoană fizică şi există acte pentru fiecare centimetru pătrat de teren. Există chiar cerere de finanţare pentru această pensiune. Este o casă din bârne, pe model canadian, cumpărată legal de la Vatra Dornei, am aici facturile.

Vizualizări: 1,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: