Ion Vâlceanu: Termo Craiova II are patru surse de venit

Termocentrala Craiova II din Bănie este cea mai viabilă dintre toate sucursalele energetice ale CE Oltenia. Cel puţin asta spune liderul sindical din zonă, Ion Vâlceanu, care a explicat că unitatea are în prezent patru surse de venit care ajută substanţial bugetul companiei. Sindicalistul a spus şi că instalaţiile şi tehnologiile sunt învechite. Acesta a vorbit şi despre programul de lucru al energeticienilor de la Craiova II pentru luna iunie.
Reporter: Sunteţi mulţumiţi de rezultatul negocierilor pentru programul de concedieri colective?
Ion Vâlceanu: Având în vedere oferta administraţiei, care a fost foarte dură, ce prevedea în jur de 2000 de salariaţi concediaţi anul acesta, putem să spunem că ne declarăm satisfăcuţi, nu mulţumiţi. Nimeni nu va spune că plăţile compensatorii sunt suficiente, dar eu zic că sunt satisfăcătoare pentru salariaţii noştri, având în vedere situaţia companiei la ora actuală.
Rep.: Care mai este situaţia la termocentralele de pe zona Craiova? Ştim că s-a stat mai mult decât s-a lucrat.
I.V.: Avem şi pentru luna iunie un program de şomaj tehnic pe care l-am agreat, de a avea mai puţine zile în funcţie de timp, de vreme, vă daţi seama că se va scurta sau se va prelungi. Noi sperăm că în luna iunie nu vom avea prelungire de zile de așteptare, pentru că trebuie să intrăm și noi pe piață. La nivel de Sucursală sunt 5 zile de șomaj tehnic.
Rep.: Stați mai bine la Craiova II, asta pentru că produceți apa caldă pentru municipiul Craiova, aveți beneficiar și compania Ford...
I.V.: Craiova II este singura sucursală din cele patru sucursale energetice ale Complexului Energetic Oltenia care are patru surse de venit. Deci una de la Ford, o sursă care vine de la agentul termic livrat acolo, una de la primăria Craiovei, unde sunt probleme de încasare, nu de livrare. Mai avem venituri din taxa pe cogenerare și mai avem venituri din vânzarea energiei electrice. Noi nu ne axăm numai pe producția de energie avem și celelalte surse care contribuie la bugetul acestei companii.
Rep.: Ce vreți să spuneți cu asta? Că este de preferat să fie păstrată în activitate?
I.V.: Că este o unitate viabilă și performantă, deși nu s-a investit niciun leu în retehnologizare și automatizare în special. Noi suntem la nivelul tehnologiei anilor '80.

Vizualizări: 1,289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: