Primar: Sunt proiecte noi şi vreau să le duc la bun sfârşit

Primarul oraşului Ţicleni, Radu Constantin, explică într-un interviu pentru Pandurul motivele pentru care a ales să candideze pentru un nou mandat.
Rep.: Ce v-a determinat să candidați pentru un nou mandat la Primăria Orașului Țicleni?
Constantin Radu: M-am decis să candidez pentru că am proiecte în derulare și am foarte multe proiecte care sunt în curs de aprobare, pentru a prospera această localitate, că nu s-a făcut nimic timp de 24 de ani! S-a așteptat să vin eu, acum, ca să rezolv toate problemele localității noastre. Ca exemple, vă pot oferi faptul că se lucrează la 39 de străzi laterale, pentru asfaltare, am un proiect, în trei locuri, fiindcă nu am avut bani suficienți pentru canalizare și pentru apele pluviale, la podețele de intrare în gospodării!
Rep.: Acestea sunt proiecte noi sau continuați altele mai vechi?
C.R.: Sunt proiecte noi, și vreau să le duc la bun sfârșit, de aceea, doresc să mai candidez la un nou mandat de primar! Aș aminti că «lotul» al doilea de proiecte e în faza licitațiilor, a trecut de faza ofertelor, e în licitație electronică, iar la aceasta s-au înscris două firme care au îndeplinit condițiile pentru a efectua lucrările respective. Să vedem cine câștigă, ca să trecem la proiectul «lotul» doi: podețe și dalări şanţuri.
Rep.: V-aţi gândit, de bună seamă, la realizarea unor proiecte și la îndeplinirea unor obiective care să influenţeze pozitiv modul de viață al oamenilor din localitate!
C.R.: Vreau să amintesc faptul că în clădirea fostului cinematograf se va desfăşura activitate lucrativă, prin crearea a 25-30 de locuri de muncă. Vom avea un izlaz cu toate utilităţile, apă, gaze, curent electric, pentru a face din acest islaz un parc industrial cu angajaţi chiar din localităţile limitrofe. Vrem să dăm o utilitate vizibilă acestui spaţiu şi putem avea mai multe locuri de muncă! Fiindcă primarii de până acum s-au concentrat asupra unor lucrări efectuate în central orașului, eu m-am gândit să demarez unele lucrări de care să beneficieze și cei de la periferie.
Rep.: Pentru că și periferia face parte din localitate, desigur!
C.R.: Spre exemplu, la Tunși am realizat un releu de telecomunicații modern, ca să vorbească fiecare locuitor, de acasă, eventual și din…pat, ca să nu fie nevoit să meargă…pe deal pentru a da un telefon la cineva! La mijlocul cartierului există un teren de joc pentru copii și pentru adulți, cu material sintetic, pentru minifotbal și pentru alte sporturi. Acolo putem să dăm un spectacol, când e hramul «Sfânta Maria Mare» al cartierului Tunși. Tot la Tunși, am asfaltat drumul spre cimitir, deci, drumul care duce spre «ultimul drum»!
Rep.: Credeți că ați pus în practică toate proiectele oamenilor? Mă gândesc și la posibilitățile de a pune în practică, așa cum spuneți, toate propunerile lor!
C.R.: Aș vrea să vă dau ca exemplu realizarea drumului comunal de la Țicleni la Aninoasa, pentru că drumul e al nostru până la prima casă din Sterpoaia. Am colaborat cu primarul de acolo, cu domnul Petroi, pentru că mi-a făcut un memoriu cu numele cetățenilor care fac naveta la Țicleni și cu elevii care vin la școală. Am venit și cu un referat din partea noastră, iar pe baza unui studiu de fezabilitate, pe care l-am făcut gratuit, cu «plajă» de refinanțare, cu ajutorul unor fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Inițial, am primt un răspuns că nu sunt bani, dar, la următoarea rectificare de buget, vom fi și noi «prinși» cu acest drum.
Rep.: Care este mesajul pe care îl transmiteți alegătorilor din Țicleni, tuturor locuitorilor orașului?
C.R.: Să aibă încredere în mine ca și până acum! Le promit că nu mă voi schimba și să dea Dumnezeu să fie bine în Orașul Țicleni!

Profesor, Vasile GOGONEA

Vizualizări: 505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: