Marciuc: Este o situaţie destul de periculoasă la CEO

Sindicaliştii din minerit şi energie sunt îngrijoraţi după ce mai-marii CE Oltenia le-au comunicat că abia mai fac rost de bani pentru salariile angajaţilor. Liderul Federaţiei "Univers", Adrian Marciuc, se teme că în aceste condiţii compania ar putea intra în insolvenţă. De altfel, liderul sindical se întreabă de ce administraţia bate pasul pe loc cu planul de disponibilizări. "Este o situaţie destul de periculoasă pentru Complexul Energetic Oltenia, lipsa de cash", a spus Adrian Marciuc la Radio Infinit.

Reporter: V-au prezentat directorii CE Oltenia situaţia companiei referitoare la vânzări, lichidităţi?
Adrian Marciuc: Am fost informaţi de către domnul director Ilie Ionel și domnul director Teodorescu despre situaţia companiei. Domnul Ilie Ionel ne-a prezentat vânzările de energie, preţurile foarte mici pe piață, având în vedere capacitatea mare a Hidroelectrica și a regenerabilelor, cu toate că grupul de la Cernavodă este oprit, n-avem nici noi loc pe piață. În privința banilor, vreau să vă spun că este o situație destul de periculoasă pentru Complexul Energetic Oltenia, lispa de cash. Ne-a informat că abia adunăm banii de salarii, sunt probleme destul de mari în unitate.

Rep.: Există riscul să nu mai poată fi plătite salariile către salariaţi?
A.M.: Eu spun că, deocamdată, nu există acest risc. Din informațiile pe care le am, toți banii care se încasează de către Complexul Energetic Oltenia sunt puşi deoparte pentru salarii. Am această informaţie şi nu cred că se joacă cineva cu salariile angajaţilor.

Rep.: Legat de disponibilizări, ce vi s-a comunicat?
A.M.: Am avut o interpelare către doamna directoare Petra, având în vedere acest plan de restructurare. S-au făcut 5-6 ședințe și batem pasul pe loc. Dânșii o țin pe a lor, cu 2000 de disponibilizări, cu toate că știu bine, s-a scris în procesele verbale că nu suntem de acord nici noi, nici celelalte federații, decât cu un program pe 2 ani cu plăți compensatorii și protecție socială pentru salariați. Dânșii, dacă ar vrea să pună în aplicare acest plan, ar trebui să o facă, pentru că deja timpul este întârziat, acum dacă ne apucăm să punem în aplicare acest plan, trebuie să-l punem în aplicare cu 1 august. Dar se bate pasul pe loc și nu ne dăm seama de ce. Toți ne punem tot felul de întrebări. Pericolul care ne paște la ora actuală, având în vedere și situația financiară și tot, este insolvența. Aceștia directori ori au un plan bine ascuns, ori nu își dau seama ce fac.

Vizualizări: 2,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: