Ce spune ministrul Burduja despre prețul plafonat al energiei

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat joi că prețul plafonat la energie va fi menținut până în martie 2025. El a subliniat că după această dată, se vor lua în considerare diferite opțiuni pentru a asigura sprijinul către românii vulnerabili.

După evenimentul de la Biblioteca Academiei Române, Burduja a explicat: "După martie 2025, în funcție de evoluția pieței, poate să continue această schemă sau să ajustăm anumite plafoane, putem să direcționăm mai bine sprijinul către românii vulnerabili cu adevărat".

Ministrul a subliniat importanța unei evoluții treptate, transparente și predictibile pentru a răspunde nevoilor consumatorilor, distribuitorilor și producătorilor din întreg lanțul energetic.

Burduja a evidențiat și faptul că românii au beneficiat de prețuri competitive la gaze naturale și energie electrică, datorită unei legi care a plafonat prețurile și a adus România pe locul patru în Uniunea Europeană la capitolul cel mai ieftin gaz.

Pentru a răspunde la eventuale nemulțumiri ale consumatorilor, ministrul a subliniat că aceștia pot schimba furnizorii "foarte ușor" și că există opțiuni multiple pe piața concurențială. Burduja a asigurat că, până în martie 2025, Guvernul nu va interveni în schema de compensare/plafonare.

El a concluzionat: "Guvernul face acest efort ca să mențină o stabilitate pentru clientul final. Până în martie 2025, nu dorim să intervenim pe această schemă de compensare/plafonare".

Vizualizări: 949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: