AJOFM își propune angajarea unui număr de 5.000 de persoane

AJOFM Gorj are prevazut, prin Programul de Ocupare, angajarea unui numar de 5.000 de persoane și organizarea a 30 cursuri de calificare în cat mai multe localități din județ, în anul 2024.

Cursurile organizate presupun calificarea pentru următoarele meserii: agent de securitate, administrator pensiune turistică, ajutor bucătar, bucătar, brutar, cameristă, cofetar, competențe digitate, comunicare în limba engleză, comunicare în limba română, confecționar asamblor articole textile, contabil, electrician constructor, frizer-coafor-manichiurist-pedicurist, îngrijitor spații verzi, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, lăcătuș mecanic, lucrător comercial, lucrător calificat în culturi de câmp și legumicultură, montator instalații solare, operator introducere, validare și prelucrare date, operator întreținere corporală, ospătar-chelner, referent resurse umane, sudor, tâmplar universal, zidar-pietrar-tencuitor.

”In ceea ce priveste subventionarea locurilor de munca, s-a efectuat plata restanta pentru societatile care au incheiate convenții cu AJOFM Gorj in suma de 8.377.000 lei. Este vorba de subvenția lunară în sumă de 2250 lei acordate angajatorilor care au angajat persoane care au peste 45 de ani, tineri absolvenți, tineri NEETs, persoane cu handicap, persoane care mai au 5 ani până la pensie sau unici întreținători ai unei familii. De asemenea, până la 31.05.2024 vor fi soluționate solicitările de subvenționare depuse de către angajatori în cursul anului 2023, care reprezintă un efort bugetar de 22.160.000 lei, pentru 1591 persoane. Menționăm faptul că instituția noastră primește în continuare cereri pentru subvenționarea locurilor de muncă, cereri care vor fi soluționate în ordinea depunerii lor și în limita bugetului acordat, începând cu luna iulie 2024”, transmit reprezentanții AJOFM Gorj.

Directorul Agenței Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, Romeo Chiriac, a transmisă că instituția va avea un rol important in cadrul Programului de "Tranziţie Justă 2021-2027".

Vizualizări: 3,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: