Primar: Nu închizi mineritul ca pe un magazin

Va mai dura cu închiderea mineritului! O spune, cu speranță, primarul unei comune care depinde în mare parte de soarta carierelor din zonă. E vorba despre edilul din comuna Fărcășești, care speră ca activitatea din termocentrale și cariere să continue cel puțin zece ani deși planul de restructurare spune altceva. 

Primarul Constantin Drăgoescu, din Fărcășești, speră chiar să fie făcute angajări odată ce ies mulți mineri la pensie. “Comuna Fărcășești depinde de minerit și suntem afectați. Să facă angajări, să angajeze tineri, nu să facă restructurări. Să continue activitatea. Vreo zece ani ar mai merge mineritul, din informațiile mele. Termocentrala Rovinari și Cariera Roșia Jiu și Cariera Pinoasa, cele două cariere sunt pe raza comunei Fărcășești. Nu se închide activitatea. Noi sperăm să funcționeze. Alte țări deschid, iar noi închidem. Nu e normal”, a declarat edilul într-un interviu la Radio Infinit. 

Acesta a mai adăugat că nu crede că se va respecta planul de restructurare ad literam pentru că încă nu avem ce pune în locul mineritului. „Va mai dura cu închisul. Nu le pute, închide ca magazinul. Nu se poate închide. Majoritatea oamenilor din Fărcășești lucrează la carierele din zonă. Toți cetățenii din comună vor fi afectați dacă se închide mineritul”, a mai explicat Constantin Drăgoescu.

Tot datorită activității miniere de pe suprafața comunei, primăria se laudă cu un buget consistent în acest an când vine vorba de investiții. Edilul a mai spus că, în 2024, are la dispoziție 15 milioane de lei pentru lucrări în comună.

Vizualizări: 2,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: