Ce spune prefectul de Gorj despre începerea noului an școlar

Noul an școlar se apropie cu pași repezi, iar elevii ar trebui să se întoarcă în sălile de clasă. În prezent, situația este tot incertă, iar copiii nu au idee cum se vor desfășura cursurile, ținând cont de situația epidemiologică în care ne aflăm. Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, spune că a cerut o clarificare în privința situației epidemiologice de la Direcția de Sănătate Publică Gorj, tocmai pentru a vedea cum stau lucrurile în județ.

Aproximativ 3 săptămâni și clopoțelul ar trebui să sune în toate unitățile de învățământ din Gorj și din țară. Nu se știe dacă acest lucru se va întâmpla, raportat la situația epidemiologică. Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, spune că în județ nu există vreo zonă roșie, ceea ce înseamnă că elevii se pot întoarce la școală. De asemenea, trimisul guvernului în teritoriu a mai spus că va avea discuții cu reprezentanți ai ISJ și DSP Gorj, tocmai pentru a vedea care este situația preliminară și ce este de făcut.

”Am cerut o situație preliminară în ceea ce privește starea epidemiologică din județul Gorj. Am o situație a cazurilor pozitive pe localități, mai ales pe Târgu Jiu. Știu cam pe fiecare stradă în parte numărul celor pozitivi. Momentan, pe scenariul roșu nu avem nicio localitate în care elevii să nu meargă la școală. Consiliul de Administrație, directorii, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Gorj, vor propune dacă se va deschide o școală anume sau nu. Mâine, la ora 09:00, o să am o întâlnire cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj, cât și cu reprezentanți ai DSP-ului pentru a afla concret cum stă situația la nivel de județ”, a spus Pistol.

Vizualizări: 1,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: