Ce spune prefectul despre prăbușirea excavatorului de la Alunu

Un utilaj minier de mare capacitate, care cântărește peste 2.000 de tone, s-a prăbușit joi în cariera Alunu din județul Vîlcea. Câteva zeci de mineri erau în zonă, dar s-au salvat la timp când au văzut că pământul o ia la vale.

Prefectul de Vîlcea, Florian Marian, spune că administratorul judiciar de la CET Govora, societate care deţine minele de lignit de la Berbeşti şi Alunu, a anunţat că excavatorul ar fi căzut din cauza unei alunecări de teren ce s-a produs într-o haldă de steril din zonă. "Nu se cunoaşte cu exactitate cauza prăbuşirii utilajului. Sunt cei din Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Alunu şi reprezentanţii ITM care fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat acolo, dacă a fost o alunecare de teren sau dacă utilajul nu a fost manevrat corespunzător. Ceva concluzii preliminare vor fi anunţate zilele acestea, cel mai probabil luni", a precizat prefectul de Vâlcea.

Activitatea din cariera Alunu a fost oprită. Cariera aparține de CET Govora, principalul operator de energie termică din Râmnicu Vâlcea.

Vizualizări: 7,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: