Ce știe Mitrescu despre închiderea grupurilor

Un grup energetic de la Termocentrala Rovinari ar putea fi închis sau trecut în rezervă la finalul anului, la fel și unul de la Termocentrala Turceni. Planul de restructurare impune închiderea lor la 31 decembrie, dar administrația a tot dat asigurări că vor funcționa în continuare, dacă va solicita dispecerul energetic național.

Președintele Sindicatului “Energia” Rovinari, Constantin Mitrescu, a spus că aşteaptă decizia Comisiei Europene în ceea ce priveşte grupurile 3 şi 7. „Ziceau că reuşesc că mai amâne cu grupurile 3 Rovinari şi 7 Turceni, să dea o dispensă, dar văd că încă nu e ceva oficial, nu a răspuns Comisia Europeană privind cererea de prelungire a duratei de exploatare la blocurile 3 Rovinari, 7 Turceni”, a transmis Mitrescu într-un interviu la Radio Infinit.

Premierul Nicolae a fost în urmă cu câteva săptămâni la Bruxelles pentru a cere o derogare de la Comisia Europeană, cu privire la acest aspect din planul de restructurare, însă nu a primit un răspuns până la momentul de faţă.

Vizualizări: 1,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: