Ce stocuri de cărbune are CE Oltenia la începutul iernii

Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a prezentat planurile pentru a trece cu bine de această iarnă ministrului Economiei, Virgil Popescu. Boza a transmis ce stocuri de cărbune are, în prezent, compania din Gorj, iar întâlnirile cu ministrul vor fi săptămânale de acum înainte, pentru că se anunță o iarnă grea, după cum a explicat directorul companiei energetice.

În prezent, Complexul Energetic Oltenia se apropie de 950 de mii de tone de cărbune. Un stoc mare, dar nu suficient ținând cont de iarna care se anunță una grea pentru compania energetică.

Sorin Boza, managerul CEO, a avut o primă discuție cu ministrul Economiei despre situația companiei din Gorj și i-a prezentat demnitarului planurile pentru a depăși cu bine sezonul rece. „În prezent, avem 940 de mii de tone de cărbune, o valoare bună. Ce este îmbucurător este că a mai crescut în termocentrale în ultima perioadă. Undeva în jur a 725 de mii de tone de cărbune avem numai în termocentrale. Am discutat la Ministerul Economiei despre programul de iarnă. Vor fi astfel de întâlniri în fiecare zi de vineri la nivelul Ministerului Economiei. Din nefericire, se anunță o iarnă grea, cu precipitații și trebuie să fim pregătiți”, a explicat Boza, la Accent TV.

La începutul acestui an, termocentrala din Rovinari a închis un grup energetic după doar câteva zile de grevă în carierele miniere. 

Vizualizări: 3,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: