Secretul unei recolte bogate de ridiche roșie

Ridichea roșie nu poate fi atribuită categoriei legumelor populare, însă datorită gustului amărui este de neînlocuit pentru multe salate de vară. Este deosebit de plăcut să mănânci legumele vitaminoase crescute în propria grădină.

Pentru acest mod de cultivare a ridichiei în câmp deschis, aveți nevoie de cofraje, respectiv cutiile de carton de la ouă. Nu este greu să faceți rost de astfel de cutii, iar gospodinele le au deja la îndemână. Grădinarii experimentați folosesc astfel de carcase de carton. Pe parcursul primăverii ploioase, cartonul protejează plantele de excesul de umiditate. Iar pe timp de secetă din contră, mențin apa, eliminând necesitatea de a uda frecvent paturile.

Alegeţi locul unde veți semăna semințele și pregătiți solul. Apoi, folosiți cutter-ul și tăiați baza celulelor. Repartizați cofrajele pe pat, adâncindu-le în pământ, astfel încât solul să umple puțin celulele. Nu vă rămâne decât să semănați ridichea în fiecare celulă, să presărați semințele cu un strat de 1,5-2 cm de pământ, nisip de râu sau turbă și să udați patul.

Nisipul are câteva avantaje, în primul rând, el se încălzește mai repede, deci rădăcinoasele vor crește și se vor coace mai repede, iar în al doilea rând, ridichea va fi curată, chiar dacă o veți scoate din pământ pe vreme ploioasă. Deja peste 7-10 zile, veți putea admira astfel de plante tinere. 

Această metodă nu necesită mulcire sau plivire. În schimb, poate fi utilizată atât în câmp deschis, cât și în seră.

Vizualizări: 1,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: