Roșca: De trei ani discutăm de redistribuire

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, este nemulțumit de faptul că administrația tergiversează de trei ani problema lipsei personalului din carierele miniere. “De trei ani discutăm de redistribuire și de lipsa de personal. La ultima comisie mixtă a prezentat domnul Olaru un material unde evaziv ne-a spus ce intenționează, anumite capitole. Le-am cerut să ne pună la dispozițiile intențiile lor, sub semnătură, să le analizăm și noi în forurile noastre, ceea ce nu s-a întâmplat”, a spus Roșca la Tele 3.

“Nu mai putem să vorbim de concediere colectivă, câtă vreme avem o lipsă de personal care pune în pericol și utilajele, și viața oamenilor”, a mai spus liderul sindical.

Acesta susține că s-a opus și concedierilor din 2019: “În cursul acestui an s-a făcut de administrație un plan de concediere pe care sunt singurul care nu l-am semnat. Cu toate astea, ei au făcut să plece 140 de salariați din 200 programați, care au plecat fără o protecție socială reală, cu doar patru salarii compensatorii. Cele patru salarii au fost reglementate prin act adițional la CCM, dar altfel ar fi putut beneficia de 16 salarii medii brute”. (A.A.)

Vizualizări: 1,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: