Mitrescu, atac la Pîrvulescu înainte de congresul FNME

Vor fi alegeri marți, 10 decembrie, la Federația Națională Mine Energie, iar actualul președinte Dumitru Pîrvulescu îl are drept contracandidat pe Nelu Roșca, liderul minerilor de la Cariera Roșiuța.

Întâmplător sau nu, Pîrvulescu a fost ținta unor critici ale liderilor din FNME în această perioadă. Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, a criticat faptul că liderii federațiilor au semnat o minută cu administrația Complexului Energetic Oltenia prin care au stabilit de la ei putere când vor primi oamenii banii în decembrie. “Sunt nemulțumiri peste tot, în primul rând că nu trebuia ei să accepte să semneze minută prin care să se încalce Contractul Colectiv de Muncă. În al doilea rând trebuia să informeze. Trei: bonurile de masă s-au dat întotdeauna pe data de 6, nu arunci bonurile pe 10-11 când se dă lichidarea”, a spus Mitrescu.

Pe 10 decembrie, vor fi acordate tichetele de masă, iar pe 11 decembrie, toți salariații companiei vor primi tichetele cadou de Ziua meseriei, de 1.100 de lei, pe care le așteptau de Ziua minerului, cu o săptămână mai devreme. Tot săptămâna viitoare, vor intra banii de vacanță, fiecare voucher în valoare de 2.080 lei, în contul celor planificați pentru această perioadă. Pe 13 decembrie, se va achita chenzina a doua a lunii noiembrie, iar în a treia zi de Crăciun va intra pe cardurile salariaților avasul pentru luna decembrie, potrivit minutei care a ajuns în spațiul public.

Mitrescu a precizat că supărarea este la adresa celor doi lideri care au semnat minuta, Dan Pîrvulescu (FNME) și Adrian Marciuc (Federația Univers). “Se duc ca oile acolo și semnează ce li se pune în față”, a comentat Mitrescu la Radio Infinit, cu precizarea că aceste critici nu au legătură cu congresul FNME din 10 decembrie. “Nu legăm astea de congres. Voturile sunt secrete, fiecare are opțiunea lui”, a concluzionat Mitrescu. (A.A.)

Vizualizări: 2,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: