Olaru spune unde a dispărut economia la fondul de salarii

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia comentează intens pe paginile de socializare cu privire la economia la fondul de salarii, care este de doar 133 de lei de persoană, față de 700 de lei anul trecut. Mulți cred că este o șmecherie a administrației.

Sorin Olaru, director de Resurse Umane, a spus la Accent TV că fiecare leu economisit va ajunge la salariați: “Această economie derivă din faptul că, în timpul anului, un număr foarte mare de salariați au concedii medicale, pe care după cinci zile le plătește Casa de Sănătate. Și în acest an, și ultimul leu din această economie va fi distribuit salariaților”.

Olaru a spus că suma este mai mică în acest an. “Această economie este mai mică decât în alți ani deoarece la constituirea bugetului am avut în vedere că acel spor de producție se acordă unui număr de salariați, apoi prin negociere au apărut câteva sute de salariați în plus. S-a lucrat la un program de șapte zile pe săptămână non-stop la activitatea minieră, cum o să fie și în luna decembrie. Sunt sporurile care se acordă pentru sărbătorile legale, pentru zilele de sâmbătă și duminică, toate au diminuat această economie”, a explicat Olaru.

CE Oltenia are 13.000 de salariați, în fiecare zi fiind în concediu medical 400-500 dintre ei.

Vizualizări: 6,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: