Ce strategie au candidații de la Târgu Jiu pentru categoriile defavorizate

„Care sunt categoriile defavorizate de populație pentru care vă propuneți să găsiți soluții în vederea unui trai decent?”, este încă o întrebare adresată de ziarul Pandurul candidaților la Primăria Târgu Jiu, doar trei dintre ei făcându-și timp să răspundă.

 Răspunsul lui Aurel Popescu, candidatul PSD

O categorie a populației care necesită sprijinul autorităților locale este cea a familiilor cu venituri modeste sau fără venituri și care au în îngrijire bătrâni, la rândul lor aflați în aceeași situație de lipsă a veniturilor. În astfel de situații, se impune intervenția autorităților locale prin inițierea unui parteneriat, fie public-public, fie public-privat, în cadrul căruia autoritatea locală să participe cu amenajarea unor spații destinate găzduirii bătrânilor și asigurarea mesei iar partenerul să participe prin susținerea altor cheltuieli (personal specializat, cheltuieli cu întreținerea spațiului etc).În acest mod, oferim o soluție pentru asigurarea unui trai decent atât bătrânilor, cât și familiilor acestora.

O altă categorie a populației care poate fi sprijinită pentru a avea un trai decent este cea a șomerilor cu vârsta de peste 50 de ani și care cu greu reușesc să obțină un loc de muncă. Autoritatea locală poate veni în sprijinul acestora susținând proiecte de economie socială, acordând întreprinderilor sociale de inserție (întreprinderi care angajează persoane din grupurile vulnerabile)  facilitățile prevăzute prin Legea 219/2015. Un exemplu ar fi atribuirea de spații și terenuri din domeniul public pentru înființarea unor microferme și sere, acordarea de sprijin în promovarea și desfacerea produselor, salariile urmând să fie susținute și din vânzarea produselor. Mai mult, vânzarea produselor la preț de producător, prin intermediul unor magazine aflate în administrarea autorității locale, vine în sprijinul și altor categorii ale  populației. În plus, familiile aflate în situații de criză pot fi sprijinite și prin acordarea unor produse alimentare obținute în microfermă, în acest mod urmărindu-se o implicare mai responsabilă a acestora. 

 Răspunsul lui Marcel Romanescu, candidat PNL

Nu aș vrea să pun etichete. Nici măcar când vine vorba de persoane care se zbat în sărăcie. Am militat si voi milita mereu pentru egalitatea în drepturi și obligații pentru toți cetățenii municipiului. Etichetele astea aplicate unor anumite categorii nu au adus nimic bun până acum. 

Mai direct spus, avem nevoie de anchete sociale care să identifice familiile cu probleme reale!!

Trebuie să dispară exemplele negative cu încurajarea statului degeaba, a nemuncii, prin acordarea a tot felul de pomeni unor persoane care, la urma urmei, și-au permis să-și construiască locuințe cu etaj și au mașini scumpe la poartă.

 Voi acționa în adevăratul spirit liberal, încurajând dezvoltarea orașului și preferând să alocăm resursele publice în această direcție pentru că un oraș bine dezvoltat va avea și cetățeni mulțumiți.

Dacă e să aleg o categorie cu adevărat defavorizată, atunci îi voi numi pe tineri. Tinerii sunt viitorul municipiului și tot generația tânără a fost sacrificată ani la rând printr-un dezinteres greu de înțeles!!  Copiii sunt viitorul​ nostru, și baza care trebuie întărită obligatoriu. În afara faptului că le-au fost presărate tot felul de vicii la tot pasul, nu am văzut de-a lungul timpului proiecte pe termen lung care sa-i canalizeze spre activități constructive. Până la urmă pentru ei trebuie să ne zbatem cu toții, să le susținem inițiativele, să creăm minim de suport în acest oraș, ca pe viitor să nu mai fie obligați în a pleca prin alte zone ale țării sau chiar peste hotare!

 Am să vă prezint o parte din cele mai importante măsuri pe care le voi susține pentru tineri:

-          Înființarea unui ,,Mall Cultural,, pentru studenți și elevi;

-          Crearea unui parteneriat între administrația publică locală și Universitatea Constantin Brâncuși, pentru reabilitarea întregii baze sportive Debarcader;

-          Amenajarea tuturor bazelor sportive din incinta școlilor pentru activități sportive de masă, în afara orelor de curs;

-          Crearea de centre After School în parteneriat public-privat;

-          Acordarea de fonduri pentru bursele elevilor cu rezultate deosebite;

Voi fi, de asemenea, deschis oricăror propuneri care vor veni din partea tinerilor de la Târgu Jiu. Am încredere în ei. Toate aceste măsuri vor fi completate de ceea ce intenționez să fac în legătură cu dezvoltarea economică a municipiului, pornind de la crearea unei baze industriale și oferirea unor condiții deosebite investitorilor.

 Răspunsul lui Viorel Caragea, candidat independent

Toți cetățenii municipiului Tg Jiu trebuie să fie egali în drepturi și obligații.

Dreptul de a trăi, de a învăța, de a avea condiți decente în locuințe, de a-și duce copiii la aceleași creșe, gradinițe și școli trebuie sa fie o prioritate și o îndatorire a primarului municipiului Tg-Jiu.

Consider că nu trebuie să existe diferențe interetnice, de religie sau de cultură între locuitorii municipiului.

De ziua vârstnicilor toți bătrânii trebuie să participe la activități organizate, nu doar un grup selectat de camarila de partid a PSD.

Toate persoanele cu dizabilități trebuie să beneficieze de condiții decente, de transport în comun adaptat, de un lift la primăria Tg-Jiu și nu în ultimul rând de toalete adaptate pentru aceștia în primărie și direcțiilor subordonate.

Și în cartierele mărginașe (Romanești-Mărgăritarului, Calea Severinului-Slobozia, Bârsești-Polata, Iezureni, Preajba-Drăgoieni) trebuie să existe creșe și grădinițe cu program prelungit astfel încât tinerele familii din aceste zone să poată să-și lase copiii în grija unui personal specializat în timpul zilei.

Bătrânii noștri nu pot beneficia pe raza municipiului Tg-Jiu de serviciile unui cămin deoarece primăria nu a avut niciodată o asemenea prioritate.

Direcția de Protecție Socială din cadrul primăriei nu a fost niciodată la dispoziția cetățeanului cu probleme sociale.

 update: Răspunsul Danielei Grădinaru, candidat PMP

-      Persoanele cu dizabilitati! Nu le-a intrebat nimeni daca vor sa fie asa, si cu toate astea le sunt incalcate aproape toate drepturile, atat la nivel de judet cat si la nivel de tara.  Numai persoana cu dizabilitati sa nu fii in soacietatea de azi!

·         As impune respectarea legii 448/2006  si as oferi accesibilitate la o viata normala persoanelor cu dizabilitati, adaptand infrastructura publica si la nevoile lor.

·         As obliga toate institutiile publice si toate persoanele juridice sa respecte legea mai sus mentionata si Ordin nr. 67/21.01.2015 privind aprobarea Standardelor minime de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilitati

Vizualizări: 602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: