Nu aruncați cojile de ouă, sunt de folos în gospodărie

Există o serie de moduri inedite de a folosi cojile de la ouă după ce le-aţi consumat. Acestea reprezintă o resursă minunată pentru însămânțare, îmbunătățirea solului, combaterea dăunătorilor, dar au şi alte întrebuinţări.

Cojile mărunțite de ouă reprezintă o alternativă excelentă a reziduurilor de diatomee. Pur și simplu presărați-le pe suprafața solului, în jurul plantelor vulnerabile, repetând această procedură după ploaie şi veţi scăpa de melcii care vă atacă plantele.

O metodă simplă, dar foarte eficientă, de a respinge animalele este să răspândim cojile de ouă, în jurul grădinii.

Cojile de ouă sunt benefice pentru roşiile din grădină. Experții spun că trebuie să mărunțiți 4 coji uscate de ouă și să le adăugați în solul din jurul plantei, după ce o sădiți. Cojile de ouă sunt un produs al naturii și, în consecință, posedă mulți dintre nutrienții solicitați de plante. Adăugați coji pisate la baza gropilor de plantare, în special pentru tomate, ardei și vinete. Aceste culturi sunt susceptibile să se îmbolnăvească mai frecvent din cauza deficienței de calciu.

Dacă nu plantați tomate și nici nu sunteți în situația de a ține sub control dăunătorii, folosiți cojile de ouă pur și simplu pentru obținerea compostului de grădină. Puteți adăuga cu încredere coji de ouă bine mărunțite  în compost și puteți hrăni, apoi, plante ca broccoli, varză, morcovii, conopida, țelina, cireșii, merii, piersicii, perii, pepenii, strugurii, salata sau cartofii. Cojile de ouă măresc pH-ul solului o dată cu trecerea timpului.

Coaja de ou poate îndeplini funcția de ghiveci pentru plantele aflate în faza de sămânță. Mai târziu răsadul împreună cu suportul natural se pot transfera cu totul în gradină. Ingrijește cu atenție viitoarea plantă și, când a crescut suficient de mare pentru a fi transferată, nu trebuie decât să spargi cu atenție coaja de ou și să pui plăntuța, cu tot cu pământ și rămășițele de coajă de ou, în grădina ta sau într-un ghiveci mai mare. Coaja de ou rămasă se va descompune și va hrăni rădăcina plantei.

Grădinarii recomandă să folosiți cojile de ouă şi ca remediu împotriva pisicilor care tind să calce plantele. Călcarea pe cojile sparte de ouă ar trebui să fie suficientă pentru ținerea pisicilor la distanță.

Vizualizări: 2,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: