Ce vor sindicaliștii! Să plece Ciobotărică sau să rămână?

Procurorii DNA Craiova au cerut arestarea preventivă a celor trei directori ai CE Oltenia anchetați în dosarul "Bani pentru Medințu". Ministerul Energiei ia în considerare schimbarea directorilor Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu și este destul de probabil ca acest lucru să se întâmple înainte ca magistrații de la Tribunalul Dolj să judece această speță, termenul stabilit fiind pentru joi, 26 mai. Unii lideri sindicali din CE Oltenia cred că șefii companiei ar trebui schimbaţi, alții consideră că ar trebui păstrați. Sunt și sindicaliști care nu văd cu ochi buni faptul că CE Oltenia este condusă de directori interimari.

Managerul interimar al CE Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, este cercetat pentru abuz în serviciu, la fel ca și Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere, după ce, printr-o hotărâre de Directorat, au acordat 5 salarii compensatorii fostului director al Diviziei Energetice, Aurel Medințu. Dorina Jianu este anchetată pentru complicitate la abuz în serviciu, după ce a dat avizul de legalitate respectivei hotărâri. Liderul sindical din Federația Națională Mine Energie (FNME), Constantin Mitrescu, consideră că ar trebui schimbată conducerea companiei. "Să o schimbe, dar în situația dată, dacă există indicii sau dacă sunt puși sub urmărire penală, normal ar trebui să o schimbe. Pentru faptul că au dat 5 salarii lui Medințu, nu au știut cum să îi dea, să nu-i impute banii. Eu am spus-o de nenumărate ori, dar abuzurile care le-a făcut sunt subţiri pe lângă ce a făcut Ciurel", a declarat Constantin Mitrescu.
Sunt destule persoane capabile să preia cârma societăţii, a spus acesta, fără să dea vreun nume însă. A dat de înţeles că propunerea sa ar fi pentru un fost director din minerit şi energie. "Sunt destui care ar fi în măsură. Nu dau eu nume că poate omit câțiva și o să-i supăr. Vorbesc din companie, că din afară nu am cum să-i cunosc. Sunt atâția care au ținut companiile astea, când le-au condus le-au ținut pe profit și nu s-au tăiat drepturi salariale, nu s-au făcut restructurări. Sunt atâția care au dovedt și au demonstrat", a mai spus Mitrescu.

Roşca: Conducerea CEO trebuie lăsată să continue
Nelu Roșca, un alt lider FNME, este de cu totul altă părere. CE Oltenia are nevoie de stabilitate, iar pentru asta, nu trebuie schimbată conducerea companiei, este de părere acesta. "Nu consider că trebuie să fie schimbată. Consider că, din contră, trebuie lăsată să continue și să vină cu soluții pentru a menține o stabilitate în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Dacă în fiecare lună vor apărea bulversări și tot felul de subiecte din acestea care nu au de a face cu mineritul și energia, uitați-vă și dumneavoastră, trendul de a merge cu Complexul Energetic este unul ca pe tobogan. Consider că trebuie lăsați și în limitele legale să își desfășoare activitatea pentru a avea rezultate. Numai așa o să putem să ne păstrăm locurile de muncă și compania să meargă. Bineînțeles, cu ajutorul celor din mediul politic, care ar trebui să facă reglementările legislative pentru a permite prezența CEO în piața de energie, cu consistență", a comentat Nelu Roșca, vicepreședinte FNME.

Nu mai vor conducere interimară
Paul Constantinescu, reprezentantul Federației Energetica, crede că CE Oltenia are nevoie de o conducere titulară și nu interimară, aşa cum este în prezent. "Nu suntem noi în măsură să spunem dacă ar trebui schimbată conducerea CE Oltenia. Deocamdată să vedem ce se pronunţă. Ministerul trebuie să hotărască fără îndoială, dar consider că ar trebui să pună capăt interimatului pentru că, CEO este o unitate foarte mare, la 15.000 de salariaţi nu poţi să stai într-un interimat de 6 luni. Ar trebui ca ministrul să ia o decizie în sensul acesta. Să-l numească definitiv pe domnul Ciobotărică sau pe altcineva, dacă şi dumnealui îşi va clarifica situaţia cu parchetul", a spus Paul Constantinescu.
PROPUNERI
Dacă sindicaliştii evită să dea vreun nume în ceea ce privește posibilul înlocuitor al lui Laurențiu Ciobotărică, politicienii nu au fost atât de rezervaţi. Politicienii din zona PSD au cerut înlocuirea lui Ciobotărică cu Ionel Ilie, şeful Diviziei Energetice. Un alt nume vehiculat este cel al lui Constantin Bălășoiu, directorul de la SE Ișalnița.

Vizualizări: 2,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: