Accidentată mortal de un camion

O femeie din Peștișani, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața miercuri după-amiază, după ce a fost lovită în plin de un autocamion de mare tonaj. Accidentul s-a produs la câteva sute de metri de liceul din localitate, acolo unde victima era angajată ca femeie de serviciu. Ea presta aceeași muncă și la școala din Brădiceni, după cum au povestit cei care o cunoșteau, nimeni neputând să explice însă cum s-a produs nenorocirea.

Nici măcar șoferul camionului, un tânăr de 23 de ani, nu a avut prea multe vorbe de spus, norocul său fiind dat de faptul că testul cu fiola a arătat că nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.
Martori, de la distanță, la întreaga nenorocire, au fost câteva femei care erau cu animalele pe câmp la păscut. Ele au auzit o bubuitură puternică și au venit în grabă pentru a vedea ce s-a întâmplat, fără să fi văzut însă scena impactului violent. „Eram cu caprele la o distanță mai mare de aici, la vreo sută de metri pe câmp, și am auzit bubuitura. Noi am crezut că s-au lovit două mașini, dar apoi am înțeles că cel cu camionul a ieșit de pe drumul din sat pe cel principal și a lovit-o pe femeia asta. Când am venit aici nu mai avea nici un semn că ar mai trăi. Nimic, nimic. Pusei mâna pe mâna ei și nimic. Nu avea puls și era călcată cu roata peste abdomen, avea piciorul rupt, zgâriat, nu știu cum să vă spun. Apoi am scos telefonul și am sunat la 112. Au venit de la Salvare, de la SMURD, dar nu au mai avut ce să-i facă”, a povestit martora respectivă.
Camionul condus de tânărul de 23 de ani era oprit la o distanță relativ mică de intersecția de unde el făcuse virajul la dreapta pentru a se încadra pe drumul principal ce trece prin zonă, șoferul putând astfel să susțină că nu a avut viteză. Nu a putut însă să explice cum de nu a văzut-o pe femeie, aceasta intrându-i cel mai probabil în faimosul „unghi mort” în care nu o putea observa în timp util. Nenorocirea de la Peștișani este investigată acum de către polițiști, aceștia deschizând un dosar penal pentru a stabili cum s-a produs accidentul. Victima ar putea fi găsită totuși vinovată de cele întâmplate dacă ancheta va confirma faptul că femeia s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat și fără să se asigure corespunzător. Șoferul riscă, în schimb, acuzația de ucidere din culpă dacă ancheta îl va găsi pe el responsabil de cele întâmplate.

Vizualizări: 5,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: