Liberalii acuză: Contractul CE Oltenia cu BVA, fără acordul Directoratului!

Acuzaţii extrem de grave la adresa fostului director al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, susţine că afacerea încheiată între CEO și BVA Coal pe vremea fostului manager a fost una ilegală şi neaprobată de Directoratul companiei. Vâlceanu cere CEO să depună plângere penală împotriva lui Ciurel și să recupereze de la acesta măcar garanţia contractului.

Dan Vâlceanu susţine că are probe potrivit cărora contractul cu BVA Coal nu are ştampila Directoratului companiei şi nici a Serviciului Juridic, ceea ce înseamnă că Ciurel a făcut abuz de putere. ”Orice vânzare de lignit, conform actului constitutiv al CEO, sub 30 de milioane de euro se aprobă de Directorat și se informează Consiliul de Supraveghere. Contractul BVA a fost încheiat fără o hotărâre a Directoratului și asta înseamnă abuz, fals și uz de fals. Acest contract a fost unul păgubos pentru companie, a fost încheiat ilegal, fără să existe o hotărâre de Directorat și apoi după ce a fost încheiat au continuat ilegalităţile”, a spus Dan Vâlceanu, copreședinte PNL Gorj.

Plângere penală
Acesta solicită companiei energetice să facă plângere penală împotriva lui Ciurel și a echipei de atunci pentru recuperarea pagubei și să-l ancheteze așa cum o fac acum cu Ciobotărică. ”Din punctul meu de vedere, CE Oltenia trebuie de urgență să facă o sesizare penală împotriva domnului Ciurel, pentru că a încheiat acest contract fără să aibă aprobarea necesară și pentru faptul că a substituit scrisoarea de garanție bancară cu bilete la ordin și să i se ceară contravaloarea sumelor neîncasate. Legea trebuie aplicată la fel, l-ați luat pe Ciobotărică pentru că nu știu ce a făcut, luați-l și pe Ciurel și pe ceilalți”, a spus Dan Vâlceanu, copreședinte PNL Gorj. Suma pe care Vâlceanu ar vrea ca societatea energetică să o recupereze de la Ciurel ar fi de aproape 800 de mii de euro.

Vizualizări: 2,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: